Labioplasti (dudak küçültülmesi) nedir ?

Labioplasti (dudak küçültülmesi) nedir ?

Genital Estetik Nedir ?
Tekrarlayan doğumlar, yaşlanma ve doku elastikiyetinin bozulmasına bağlı olarak, kadın genital organlarında genişleme ve sarkmalar neydana gelmektedir. Bu durum cinsel hayatta kalitenin bozulmasına, eşlerin uyumsuzluğuna ve kadının kendine güven kaybına neden olabilir. Genital estetik ameliyatlarında vajinal daraltma, iç ve dış dudakların küçültülmesi ve yağ enjeksiyonları ile şekillendirilmesi sağlanabilir.

Vajinoplasti (Vajinal Daraltma) Nedir ?
Vajinal genişleme özellikle erkeğin cinsel organı ile kadın cinsel organı arasındaki uyumsuzluğun en önemli nedenidir. Bu durum, cinsel ilişki sırasında rahatsız edici sesler çıkmasına, kadının ve ya erkeğin orgazm olamamasına neden olur ki, zaman içerisinde eşler arasında ciddi sorunlara yol açabilir. Bu problem vajinoplasti ameliyatı ile ortadan kaldırılır.

Vajinoplasti Ameliyatı ve İyileşme Süreci Nasıldır ?
Vajinoplasti genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 1 saat sürer. Ameliyat sonrası son derece ağrısız olup, hastanın 1 gün yatırılarak takibi yeterlidir. İlk gün sonunda, ameliyat bitimi yerleştirilen tampon çıkarılır ve hasta taburcu edilir. Birkaç gün süreyle et suyu tarzı sızıntıların olması son derece doğaldır. İyileşme dönemimde hastanın bölge temizliğine dikkat etmesi yeterlidir. Hastanın 6 hafta süreyle cinsel ilişkiden uzak durması gerekmektedir.

Labioplasti (Dudak Küçültülmesi) Nedir ?
Vajeni dıştan saran iç ve dış dudaklarda sarkmalar meydana gelebilir. İç ve dış dudakların sarkması zamanla doku elastikiyetinin bozulması nadiren de yapısal olarak meydana gelir. Bu cilt katlantısındaki fazlalıkların alınarak daha genç ve sağlıklı vir genital görünüm elde edilmesine ‘Labioplasti’ denir.

Labioplasti Ameliyatı ve İyileşme Süreci Nasıldır ?
Labioplasti ameliyatı lokal anestezi ile ama tercihen genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi yaklaşık 45 dk olup, amelityat sonrası hastanın 1 gün hastanede kalması yeterlidir. Genital bölge kanlanması son derece fazla olduğundan bu bölgede yapılan operasyonlar çok çabuk iyileşir. Önemli olarak; ameliyatlarda eriyen dikiş materyalleri kullanıldığı için bölgenin ilk 10 gün kuru tutulması, dikiş yerinin açılmasının önlenmesi açısından son derece önemlidir. ilk 6 hafta cinsel temastan uzak durulması, erken dönemde dar pantolon giyilmemesi önerilir.

Genital Liposuction ve Yağ Enjeksiyonu Nedir ?
Klitorisin zayıf ve belirsiz olduğu bazı durumlarda klitoris çevresine liposuction yaparak inceltme yapılabilir. Böylece cinsel temas sırasında klitorisin uyarılması ve cinsel haz düzeyi arttırılmaya çalışılır. Diğer taraftan labiumların (dış dudaklar) daha genç ve diri görünmesi için bu bölgeye yağ enjeksiyonları yapılabilmektedir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tamer Şakrak

Op.Dr Tamer ŞAKRAK, 15 Şubat 1977 tarihinde Almanya'da doğmuştur.  Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1994  yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve 2010 yılında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.   Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2011-2013 yılları arası Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde 2013-2014 yılları arası Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi'nde görev yapmış olan Op.Dr Tamer ŞAKRAK mesleki çalışmalarına 2014 yılından beri kendi kurduğu Regenplast Estetik ve Plastik Cerrahi Kliniği'nde devam etmektedir. Gerek asistanlık gerekse uzmanlık dönemlerinde, bir çok bilimsel makale, bilimsel çalışma ve araştırma yazıları yazmış ve bu çalışmalardan ödüller almıştır. Profesyonel ...

Etiketler
Genital liposuction ve yağ enjeksiyonu nedir ?
Op. Dr. Tamer Şakrak
Op. Dr. Tamer Şakrak
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube