Kulağınız mı çınlıyor ?

Kulağınız mı çınlıyor ?

Dışarıdan ses uyarısı olmadan kişi kulağında veya beyninde sesler algılar. Tinnitus genellikle subjektiftir. Objektif tinnitusu hastadan başkasıda duyabilir. Bazı kas hastalıkları, damarsal hastalıklarda objektif tinnitus olabilir.İşitme kaybına neden olan tüm dış kulak, orta kulak ve iç kulak hastalıkları çınlamaya sebep olabilir.

Aspirin, idrar söktürücü bazı ilaçlar, alkol, bazı antibiotikler çınlamaya sebep olabilir.

Tek taraflı tinnituslar iç kulak sinirinin tümörü (akustik nörinom) açısından araştırılmalıdır. Tedavide; hasta bilgilendirilmelidir. Kötü bir hastalık sonucu olmadığını veya kötü bir hastalığa dönüşmeyeceğini anlatmak gerekir.

İşitme kaybını düzeltebilecek ameliyat varsa yapılır. İşitme kaybı için cihaz kullanılırsa hasta fayda görebilir. Çınlamayı duymayı engelleyen ses üreten “musker” denen cihazlar kullanılabilir. Hastanın gerginliğini almak uyku düzensizliğini iyileştirmek için ilaçlar kullanılabilir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mustafa Türker

Op. Dr. Mustafa TÜRKER, 1968 yılında Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 1991 - 1996 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Kulak, Burun, Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda yapmıştır.

1996 - 1999 Yılları arasında Giresun ilinde Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları uzmanı olarak görev almış olan Op. Dr. Mustafa TÜRKER, 1999 Yılında Antalya Bölge Hastanesi'nde çalışmalarını sürdürmüştür.

Bir çok yurt içi ve yurt dışı toplantı, kurs ve eğitim seminerineri programına dahil olan Op. Dr. Mustafa TÜRKER, mesleki çalışmalarına ise, Antalya'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Tinnitus
Op. Dr. Mustafa Türker
Op. Dr. Mustafa Türker
Antalya - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube