Kronik yorgunluk sendromunda ozon tedavisi

Kronik yorgunluk sendromunda ozon tedavisi

Kronik Yorgunluk Sendromunda, Ozon Tedavisi Bağışıklık sistemini uyarır, antioksidan kapasiteyi arttırır. Kronik yorgunluk sendromu düşünülen kişilere yapılan ozon tedavisinden sonra kişilerde belirgin klinik iyileşme izlenir.

Toplumlarda insanların çoğu, zaman zaman yorgun hissederler kendilerini . Ancak bunun geçerli nedenleri vardır. Taşınma, iş yaşamındaki yoğunluk, bahar yorgunluğu, teşhis konmuş başka bir hastalık gibi. Sebepler ortadan kalkınca  yorgunlukta bir süre sonra geçer. Ancak bir kısım yorgunluklar  kalıcıdır. Aşırı ve dayanılmaz yorgunluk hali yatak istirihati ile  geçmiyorsa, herhangi bir yorgunluk yapıcı aktivite ile alakalı değilse,  üstelik altı ay veya daha fazla zamandır devam ediyorsa kronik yorgunluk sendromu kurbanı olabilirsiniz.

BELİRTİLERİ

6 aylık süre  boyunca   devam eden ağır bir  yorgunluk,

Kısa süreli bellekte veya konsantrasyonda bozulma,

Boğaz ağrısı,

Lenf bezlerinde hassasiyet,

Kas ağrısı,

Çeşitli eklemlerde kızarıklık veya şişlik olmaksızın ağrı olması,

Yeni oluşan, şekil değiştiren veya ciddileşen baş ağrısı,

Sabah uyanınca kendine gelememe (uykulu olma halinin devam etmesi),

Yapılan bir iş sonrası 24 saatten fazla sürede geçen kırıklık,

Ayrıca karın ağrısı,  şişkinlik, göğüs ağrısı, kronik öksürük, ishal, sersemlik, ağız ve göz kuruluğu, kulak ağrısı, çarpıntı, çene ağrısı, sabah katılığı, bulantı, gece terlemesi, psikolojik problemler (depresyon, sinirlilik, panik atak), nefes darlığı, deri duyarlılığı, karıncalanma hissi ve kilo kaybı gibi bulguların varlığı da birlikte olabilir. 

Yapılan biyokimyasal,radyolojik ve immünolojik araştırmaların sonucunda kronik yorgunluk sendromu tanısı koyduracak spesifik bir bulguya rastlanmamıştır. Bazı viruslar sorumlu olarak gösterilmişse de günümüzde  belirli bir enfeksiyon sonucu olduğunu gösteren uygun deliller yoktur.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

OZON TEDAVİSİ

Stres altında olduğumuz zaman vücudumuz çok oksijene ihtiyaç duyar. Nefes alma ile vücudumuza hava ve oksijen girer. Stres altında nefes hayli hızlı, gevşemişken yavaştır. Burada amaç nefesi hızlıdan yavaşa indirmektir. 

Ozon kaba tarifiyle size “Solunum Egzersizi” yaptırır. 

Kandaki oksijen miktarının artması ve oksijenin en uç kısımlara ulaşması stres altında ortaya çıkan adrenalin, noradrenalinin azalmasına ve kaybolmasına yardım eder,kişiyi sakinleştirir,Kaslardaki  kan akımını düzelterek , oksijeni az olan dokulara oksijen sağlar.

Kronik yorgunluk sendromunun muhtemel sebeplerinden olan enfeksiyonu, bağışıklık sistemini güçlendirerek tedavi eder.  

Antioksidan sistemi  uyararak kronik oksidatif stresi azaltır.

Hastaya terapotik şok olarak adlandırılan iyilik ve öforik hal oluşturur.

Bağışıklık sistemini uyarır, antioksidan kapasiteyi arttırır. Kronik yorgunluk sendromu düşünülen kişilere yapılan ozon tedavisinden  sonra kişilerde belirgin klinik iyileşme izlenmiştir.

DETOKS YÖNTEMLERİ
Uzmanlar 'detoks' yani toksinlerden arınmanın,vücut için bahar temizliği anlamına geldiğini, sabahları zor kalkmanın,kronik yorgunluk ve çeşitli hastalıkların en büyük nedeninin vücutta 'toksin' (zehir) birikmesi olduğunu belirtiyorlar. Yılda 1-2 kez de olsa az toksinli diyet denilen 2 - 3 günlük özel bir beslenme ile  hücrelerden toksik maddelerin atılması, vücudun enerji toplaması sağlanıyor. Bunun için de öğünlerde bol sebze - meyve yenmeli, günde en az 1 - 2 litre su içilmeli, çay, kahve ve alkol yerine de ağırlıklı olarak bitkisel çaylar tüketilmeli.

OZON SAUNA  detoks edici en önemli yollardan birisi. 30 dakikalık sauna  seansı sonunda bol miktarda terleyerek  terle birlikte yağ dokusunda biriken kimyasal maddeleri, (pestisitler, tarım ilaçlarını,v.b)atmış olursunuz.Aynı zamanda sauna ,kaslarda biriken laktik asiti azaltarak yorgunluğunuzun giderilmesinde önemli katkı  sağlamış olur

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Beytiye Baş

Uzm.Dr Beytiye Baş, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. 

Mesleki çalışmalarına Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Yorgunluğu gidermek
Uzm. Dr. Beytiye Baş
Uzm. Dr. Beytiye Baş
Bursa - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube