Kronik sırt ağrılarını beslenme ile yok edin

Kronik sırt ağrılarını beslenme ile yok edin

Sırt ağrılarını beslenme ile yok edin

-Günde en az 6-8 su bardağı su tüketmeye çalışın. Vücudun susuz kalması, sağlıklı kişilerde bile sırt problemlerinin ortaya çıkmasına neden olur. Yeterli miktarda içilen su ile birlikte aynı zamanda böbreklerde yük oluşturan yabancı atıklar da vücuttan dışarıya atılır.

-Kafein, kırmızı et, ,inek sütü ve inek sütünden hazırlanmış ürünlerin tüketimini kesmeye çalışın.

-Şeker, alkol ve işlenmiş hazır gıdaların yüksek miktarlarda tüketilmesi de sırt ağrılarını arttıran önemli bir faktördür.

-Günlük beslenme programınızda yeşil yapraklı sebzeleri, badem, ceviz, soğuk su balıkları, çiğ meyve sebze ve tam tahılların oranını arttırın.

-Omurga sisteminizde problemler yol açan doymuş yağ tüketimini diyetinizde sıfırlayın.

-Günlük beslenme programınızda yeterli miktarda kalsiyum ve magnezyum olmasına özen gösterin.

-Genel olarak asit oranı düşük yani alkali gıdaların tüketimini arttırın.

-Ayda en az bir kere vücutta oluşan toksitlenmeyi azaltmak için size uygun bir detoks programı uygulayın.

Diyetisyen Elif FEDAKAR

                                                                 

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Elif Fedakar

Dyt. Elif FEDAKAR, 1990 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini İstanbul Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünü bitirmiştir ve Dyt. unvanı almıştır. Lisans eğitimi süresinde Yapı Kredi Spor Klubü’nde adölesan beslenmesi ve faaliyetleri konusunda eğitim koçluğu görevini üstlendi ve başarı sertifikası aldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nse Klinik Diyetisyen olarak aktif görev yapmıştır. Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Klinik Çocuk Diyetisyeni olarak stajını başarıyla tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesi Kurum Mutfağı'nda Kurum Diyetisyeni olarak çalışmıştır. Ayrıca lisans eğitimi boyunca Yeme Bozuklukları, Gebe ve Emzikli Beslenmesi, Diyabet Hastalarında Beslenme ve daha bir ...

Etiketler
Sırt ağrıları
Dyt. Elif Fedakar
Dyt. Elif Fedakar
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube