Koltuk altı terlemesi ve çözümü

Koltuk altı terlemesi ve çözümü

Hiperhidroz yani aşırı terleme pek çok kişi için büyük bir sorundur. Aşırı terleme genel vücut terlemesinde artış veya bölgesel terleme artışı şeklinde olabilir. Bölgesel şikâyet olarak en çok koltuk altı, el ve ayak terlemeleri karşımıza çıkar.

Aşırı terleme kişinin yapısı gereği olabilir. Bazı insanlar çocukluklarından itibaren hareket esnasında veya stresli durumlarda aşırı terlerler. Bu durum, o kişi için aslında bir sağlık sorunu değildir. Bölgesel aşırı terlemeler yani el, ayak veya koltuk altı terlemeleri de genellikle bünyeseldir yani bir iç hastalığıyla ilgisi yoktur. Şikayetler stres esnasında özellikle daha da artar. El terlemeleri tokalaşırken, yazı yazarken veya bir şey tutarken kişi için can sıkıcı bir durum oluşturur. Ayak terlemeleri mantar ve bakteriyel enfeksiyonlara zemin hazırlar. Çorap lekesi ve kokuya neden olarak insanları zor duruma sokar. Koltuk altı terlemeleri ise tüm kıyafetlerde leke ve koku problemi yaratır. Tüm bunlar kişiler için büyük problemdir.

Botox terleme tedavisinde kullanılan etkili çözümlerden biridir. Botox, uygulandığı bölgede ortalama 6 ay süreyle etkilidir. Bu süre bittiğinde terleme hızı yavaş yavaş eski haline döner.

Vücutta terleme için en belirgin ve en çok rahatsız edici bölgeler koltuk altına yapılırken herhangi bir acı hissi olmaz. Fakat ayak ve el bölgelerine yapılan botox uygulamalarında hafif ağrı olabilir. Bu durumu gidermek içinde anestezik krem uygulamasını işlemden önce yaparak uygulamanın daha rahat geçmesini sağlayabiliriz.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Çelik

Op. Dr. Mehmet ÇELİK, lise eğitimini 1991 yılında Antalya Lisesi'nde bitirdikten sonra 1991 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1998 yılında eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1999-2005 yılları arasında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik - Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği'nde yapmıştır. Mecburi hizmet yükümlülüğünü 2005-2008 yılları arasında Aksaray Devlet Hastanesi'nde, askerlik vazifesini ise 2008-2009 yılları arasında Malatya Asker Hastanesi'nde yerine getirmiş olan Op. Dr. Mehmet ÇELİK, 2009-2010 yılları arasında Aksaray Devlet Hastanesi'nde, 2010-2014 yılları arasında ise Alanya Devlet Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmıştır. Op. Dr. Mehmet ÇELİK, 2014 yılından beri kurucusu olduğu Alanya Es ...

Etiketler
Terleme tedavisinde botoks
Op. Dr. Mehmet Çelik
Op. Dr. Mehmet Çelik
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube