Kolonoskopi işleminin riskleri nelerdir

Kolonoskopi işleminin riskleri nelerdir

Bu İşlemin Riskleri Nelerdir?

Bütün alınan önlemler ile kolonoskopi rutin olarak yapılan, düşük riskli ve pratik bir işlemdir.

İnceleme sırasında sedasyon(uyuma) sağlayan ilaçlar nadiren hastalarda kalp atım hızının ve solunumun yavaşlamasına veya alerjik reaksiyona yol açabilirler. Bu nedenle sedasyon ilaçlarının antidot adı verilen panzehirleri ve alerji ile mücadele ilaçları inceleme odasında hazır tutulur.

Kalın barsakta kanama, delinme, çevre dokuların zarar görmesi çok nadir de olsa gelişebilir. Bu nadir hastaların az bir kısmında cerrahi müdahale gerekebilir.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mert Atak

Op. Dr. Mert ATAK, lise öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakültede yapmış ve Genel Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, Çanakkale Devlet Hastanesi'nde,Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde görev yapmış olan Op. Dr. Mert ATAK,mesleki çalışmalarına şu anda kendi özel muayenehanesi'nde hastalarına hizmet vermektedir. Ayrıca Türkiye’nin saygın bilimsel dergilerinde makaleler, 20’ye yakın bilimsel toplantıda bildiriler sunmuş ve ulusal ve uluslararası 11 kongreye katılmıştır.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Op. Dr. Mert Atak
Op. Dr. Mert Atak
Ankara - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube