Kolon kanseri tanısı nasıl konur?

Kolon kanseri tanısı nasıl konur?

Kolon kanseri tanısı kolonoskopide saptanan şüpheli dokudan alınan biyopsinin patolojik incelemesi ile konur.

Bazı durumlarda (nadir de olsa) alınan biyopsi materyalinde tümör tanısı için yeterince hücre bulunmayabilir veya biyopsiler kitlenin tümör dokusu içermeyen kısımlarına denk gelebilir. Böyle durumlarda gerekirse kolonoskopi ile biyopsi işlemi tekrarlanmalıdır.

Eğer kitle büyükse ve barsak tıkanıklığı belirtileri varsa veya ciddi kanamaya yol açıyorsa sorumlu hekimin önerileri doğrultusunda biyopsi alınmaksızın cerrahi işlem de düşünülebilir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur

Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve İç Hastalıkları uzmanı olmuştur. Tıbbi Onkoloji yan dal uzmanlığını ise İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden almıştır.  Uzmanlık eğitimi sonrasında 2013 yılında İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bilimdalı'nda Yardımcı Doçent olarak, 2013-2016 yılları arasında ise Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Öğretim Üyesi olarak, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde görev yapmış olan Doç. Dr. Sadi Kerem OKUTUR, mesleki çalışmalarına şu anda Memorial Bahçelievler Hastanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi, Multidisipliner Onkoloji Derneği ...

Etiketler
Kolon kanseri belirtileri
Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur
Prof. Dr. Sadi Kerem Okutur
İstanbul - Tıbbi Onkoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube