Klasik lokalize dişeti çekilmeleri ve tedavileri

Klasik lokalize dişeti çekilmeleri ve tedavileri

Genelde iltihap ve alttaki alveoler kret dediğimiz dişler arasındaki kemikte erime olmayan ,sert diş fırçasını ileri geri yatay yönde aşırı bastırarak kullanmak,dudakların ön iç bölgesindeki frenilum dediğimiz bağcığın  doğuştan yüksek bağlantı yapmış olması ,son olarak da genetik olarak yapışık dişeti bandının.çok az olmasına  bağlı,hemen alt bölgedeki hareketli mukozanın çekmesi sonucu ve en son olarak çok sık aralıklarla yanlış alet ve yöntem kullanarak bakım uygulanması sonucu ortaya çıkan çekilmelerdir.

Tedaviye her durumda Modifiye Stilman metodu olarak kabul gören dişetlerinin üstünden diş kenarlarına doğru açıyla süpürecek tarzda  ultra yumuşak diş fırçalarıyla bakteriyel biyofilmin ve varsa diş taşlarının uzaklaştırılmasıyla başlanır. Dişlerde mobilite dediğimiz oynamanın olmaması ,diş köklerinde çürük olmaması,altta dişler arası bölgede arada kemiğin varlığı ve çekilmenin dişetinin ötesinde mükozaya ulaşıp ulaşmaması önemlidir.

Tedavi vakaya göre değişir,tek dişte çekilme varsa yana kaydırılan flep ,veya çift papil kaydırma flebi ,veya damaktan alınan ince şerit şeklinde serbest dişeti grefti yöntemi kullanılır yara çok ince dikişlerle sabitlenir ve bir hafta kadar üstü örtülür sonrasında dikişler aılınır örtü patı çıkarılır.

Sağlıklı günler dilerim  DR. GÜNGÖR KARAGÖZLÜ  Dişeti Hastalıkları ve Cerrahisi uzmanı

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Mehmet Güngör Karagözlü

Dr. Dt. Güngör KARAGÖZLÜ, 1966 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 1972 yılında tamamlamış ve Diş Hekimi unvanı almıştır. 1980 yılında ise Hacettepe Üniversitesi Saglık Bilimleri Fakültesi Periontoloji Anabilim Dalı'nda Dişeti ve Hastalıkları Doktora eğitimini tamamlamıştır. Dr. Dt. Güngör KARAGÖZLÜ, 1980 - 1982 yılları arasında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periontoloji Doktora Asistanı olarak, 1982-Yılından 2012 yılınakadar gazi üniversitesi sağlık spor ve kültür dairesi diş kliniği kurucusu Ve yöneticisi olarak çalışmış  2012 - 2014 yılları arasında ise Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Diş Polikliniği Klinik yöneticıisi olarak görev yapmıştır. Çorum İskilip Devlet Hastanesi Diş Kliniği Kurucusu ve Yöneticisi olarak da çalışmalar yapmış olan Dr. Dt. Güngör KARAGÖZLÜ, Anka ...

Etiketler
Diş eti tedavisi
Uzm. Dr. Dt. Mehmet Güngör Karagözlü
Uzm. Dr. Dt. Mehmet Güngör Karagözlü
Ankara - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube