Kızlık zarı onarım türleri

Kızlık zarı onarım türleri

Kızlık zarı tamiri günümüzde sosyolojik nedenlere bağlı olarak gerçekleştirilen bir işlemdir. Bekaretin kızlık zarı ile ilişkilendiriliyor olması bu tür operasyonların gerçekleştirilmesini kaçınılmaz kılar.

Evlilikteki cinsel birleşmelerde kanama olmaması, daha öncesinden cinsel birleşme yaşanması olarak algılanır. Bu durumun nedeni kızlık zarı hakkında yanlış bilgilere sahip olunması ve kızlık zarı yapısının yeterince bilinmemesidir.

Kızlık Zarı Onarım Türleri

Kızlık zarı Onarımı, iki farklı yöntemle uygulanır. Kalıcı kızlık zarı onarımı dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Hymenoplasti operasyonlarında genel olarak Flep yöntemi tercih edilir ve kullanılır. Flep, vajina duvarlarının kaldırılması ile elde edilen dokunun adıdır. Flep yönteminde vajina duvarlarından kaldırılan doku, vajina duvarlarına gerilerek yeni bir kızlık zarı elde edilir.

Bu tür operasyonlar kadın doğum uzmanları ve uzman jinekologlar tarafından gerçekleştirilir. Bazı durumlarda plastik cerrahlar da bu tür operasyonları gerçekleştirebilirler.

Kızlık zarının türüne göre operasyon yaklaşık olarak 15–20 dakika aralığında sürer. Operasyonda kişinin durumuna ve doktorun kararına göre lokal ya da genel anestezi uygulanır. Ancak genelde lokal anestezi altında operasyonlar gerçekleştirilir.

İşlem sırasında herhangi bir ağrı ya da acı gerçekleşmez.

Kalıcı Kızlık Zarı Onarımından Sonra

Cinsel birleşme sırasında kalıcı kızlık zarı onarımı asla fark edilmez. İşlemin başarısı, operasyon yaptırılan kliniğe ve uzman hekime bağlıdır. Operasyon gününde kişi her ne kadar günlük yaşamına dönebilse de dinlenmesi ve bir şey yapmaması gerekebilir.

Doktorun karar vermesiyle enfeksiyonlara karşı antibiyotik kullanımı gerekebilir. Ayrıca operasyon sonrasında oluşabilecek ağrı ve sızılara karşı ağrı kesici verilebilir. Ayrıca birkaç gün boyunca pansuman yapılması gerekebilir. Pansuman için kişi kliniğe gidebileceği gibi, doktorun tarif etmesiyle kendisi evde de bu işlemi yapabilir.

Ağır kaldırmamak ve ağır aktivitelerden kaçınmak gerekir. Ayrıca bacakların aşırı derecede açılmasına neden olacak; bisiklete binme, ata binme, jimnastik ve yüzme gibi aktivitelerden kaçınılması gerekir.

Dikişlerin erimesi ve vücut dokularında kaybolması 25–35 günü bulur. Tam iyileşme süresi bu zaman aralıklarında düşünülmelidir. Kabızlık dikişlerin en büyük düşmanıdır. Süreç tamamlanıncaya kadar bağırsakları ve mideyi yormayan yiyeceklerin tüketilmesi gerekir. Kabızlık belirtileri görüldüğünde hemen doktora başvurulmalıdır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Esra Demir Yüzer

Op. Dr. Esra DEMİR YÜZER, Kırşehir'de 1973 yılında doğmuştur. 1995'de  Gazi Üniveristesi Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra,  1997- 2001 yılları arasında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastahanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum İhtisasını tamamlamıştır.  İhtisas döneminde bir bir çok departmana aktif olarak rol almıştır. Bunlardan bazıları Menopoz departmanı, Tüp bebek departmanı,Gebelik takibi ve doğum, Jinekolojik tanı ve operasyonlar, Obstetrik ve jinekolojik Ultrasonografi departmanlarında tıbbi çalışmalar ve eğitim operasyonlar yapmıştır. Çalışma hayatında binlerce doğum, Sezeryan, Jinekolojik operasyon, Tanısal operasyonlar, İnfertilite ( kısırlık) tedavileri, Vajinismus tedavileri, Vajinal estetik operasyonlar yapmıştır Evli ve üç çocuk annesi olan Op. Dr. Esra DEMİR YÜZER,  Ümitköy Ank ...

Etiketler
Kızlık zarı tamiri
Op. Dr. Esra Demir Yüzer
Op. Dr. Esra Demir Yüzer
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube