Kırık kalp sendromu kadın kalbi hassas kırılgandır stres, kalp sağlığını en olumsuz etkilen faktörlerden birisidir. özellikle kadınlar stres üzüntü emosyonel stres'e oldukça hassas ve duyarlıdır. kadınlarda menopoz sonrası daha fazla olmak üzere ağır

Kırık kalp sendromu  kadın kalbi hassas kırılgandır   stres, kalp sağlığını en olumsuz etkilen faktörlerden birisidir. özellikle kadınlar stres üzüntü emosyonel stres'e oldukça hassas ve duyarlıdır. kadınlarda menopoz sonrası daha fazla olmak üzere  ağır

KIRIK KALP SENDROMU

KADIN KALBİ HASSAS KIRILGANDIR

Stres, kalp sağlığını en olumsuz etkilen faktörlerden birisidir. Özellikle kadınlar stres üzüntü emosyonel stres'e oldukça hassas ve duyarlıdır. Kadınlarda menopoz sonrası daha fazla olmak üzere  ağır stres sonrası kırık kalp sendromu olmaktadır. İlerleyenyaşta menopoza girmiş kadınlarda daha fazla olmak üzere bayanlarda daha sıkolarak görülmektedir. “Takotsubo” ya da “stres kardiomyopatisi” gibi değişik terimlerletarif edilen kırık kalp sendromu, geçici olarak kalbin karıncığının dışarı doğru balonlaşması,kalmasının azalması gelişmektedir.

Kalp krizini taklit eden semptomlarve normale yakın koroner arterlerin bulunması ile karakterize klinik bir tablodur.Emosyonel veya fizyolojik stresin tetiklenmesi sonucu sempatik cevap artışı sorumlu tutulmaktadır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Atilla Bitigen

Prof.Dr. Atilla BİTİGEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1997 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Kartal Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2002 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuştur. 2007 yılında Doçent ünvanı, 2013 yulında ise Profesör ünvanını almıştır.

1997-2009 yılları arası Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde, görev yapmış olan Prof.Dr. Atilla BİTİGEN, mesleki çalışmalarına 2009 yılından beri Medical Park Fatih Hastanesi'nde devam etmektedir. Aynı zamanda İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi profesör olarak çalışmaktadır.2018 döneminden itibaren TKD Hipertansiyon Çalışma Grubu Başkanıdır.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Stresten uzak durmak
Prof. Dr. Atilla Bitigen
Prof. Dr. Atilla Bitigen
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube