Kirazın faydaları

Kirazın faydaları

Kirazın Faydaları
İdrar söktürücü özelliğiyle böbreklerin dostu olarak bilinen kiraz vücudu zararlı maddelerden temizlemektedir. Özellikle de sapı böbreklerde çok etkili bir hareket sağlamaktadır. Vücuttaki fazla suyun atılmasıyla, dolaylı olarak zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Kiraz ürik asit ve ürat tuzlarının vücuttan atılmasını sağladığı için artrit (romatizma), gut hastalığı, eklem kireçlenmesi ve damar sertliğinin tedavisinde de etkilidir. Ayrıca böbreklerin taş ve kum yapmasını önlemeye, mevcut olanların ve  safra kesesi taşının da dökülmesine yardımcı olmaktadır.

Kiraz, içeriğindeki “ Antosiyanin “  sayesinde kalp ve damar hastalıkları riskinin azalmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda içeriğindeki “melatonin “sayesinde vücudun doğal uyku düzenini sağlamakta, hafıza kaybını önlemeye ve yaşlanma sürecini geciktirmeye yardımcı olmaktadır. Yine İçeriğindeki “beta karoten” doku ve organ yapısında ve kanserin önlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Yapılan bir araştırmada, kirazın kalp sağlığına faydalarıyla ilgili yeni kanıtlar ortaya koymaktadır. Çalışmada kirazla zenginleştirilmiş diyetle beslenenlerde abdominal (karın) yağlanma, vücut ağırlığı artışı, inflamasyon (enfeksiyon), diyabet ve kalp hastalıklarının risk faktörlerinin azaldığı görülmüştür.
                                                              
 
                                                                                                             

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Gülhan Koca

Etiketler
Melatonin
Dyt. Gülhan Koca
Dyt. Gülhan Koca
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube