Kim korkar meme büyütme operasyonundan?

Kim korkar meme büyütme operasyonundan?

Meme büyütme operasyonları genellikle sorunsuz iyileşen yüz güldürücü operasyonlardır. Ancak ameliyata girecek hastalar bazı endişeler taşırlar. Bu endişelerini ve sorularını bizimle paylaşırlar. En çok sorulan soruları ve bunların cevaplarını sizinle paylaşıyorum. Dilerim bu operasyonu düşünen kişilere yol gösterici olur.

Memelerim istediğim boyutta olacak mı?

İstediğiniz boyutta meme yapılabilir. Operasyonu öncesi ne kadar bir büyüklük istediğinizi soruyoruz. Bu büyüklüğe göre ne kadar hacim eksikliğiniz olduğunu hesaplıyoruz ve koyacağımız protezin büyüklüğünü birlikte belirliyoruz.

Ola ki operasyon sonrasında boyutla ilgili sıkıntınız oldu konulan implant büyüğü veya küçüğü ile değiştirilebilir.

Meme büyütme operasyonundan sonra bebeğim olursa emzirebilir miyim?

Meme implantları meme dokusu ile göğüs duvarı arasında oluşturulan boşluğa yerleştirilir yani süt kanallarına herhangi bir bağlantısı yoktur. Meme implantlarının emzirme üzerine bilinen hiç bir olumsuz etkisi yoktur.

Operasyonla ilgili ne tür sıkıntılar yaşayabilirim?

Operasyondan sonra ilk birkaç gün şişlik ve ağrı olabilir. Şişlik birkaç gün içerisinde geçer.

Ağrı olursa ağrı kesicilerle giderebiliyoruz.

İmplant çevresinde sızan kanlara bağlı birikim olabilir. Bu birikimlerin büyük çoğunluğu birkaç gün içerinde emilerek kaybolur. Çok nadiren dikiş alanında yaklaşık 0,5 cm lik bir açıklık oluşturularak boşaltma yapılabilir.

Tüm cerrahi işlemlerde görülebilen kanama, enfeksiyon, dikiş tutmaması gibi koplikasyonlar bu operasyonlar içinde geçerlidir. Ancak koruyucu tedbirlerle bunları neredeyse hiç görmüyoruz.

Uzun vade de bir sıkıntı yaşar mıyım?

Eğer operasyonunuzda kaiteli bir malzeme kullanılmış ise sıkıntı yaşama ihtimaliniz neredeyse yoktur. Çok nadiren bazı vücutlarda proteze karşı sert bir kılıf oluşturulur. Bu kılıfın sertliğine ve derecesine bağlı olarak tedavi yöntemleri vardır.

Meme implantı kanser yapar mı?

Günümüze kadar yapılan çalışmalarda implantalrın kanser yaptığına dair ispatlanmış bir bulgu yoktur. 

Meme implantı patlar mı?

Kesinlikle patlamaz

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sibel Atalay

Op. Dr. Sibel ATALAY, 15 Mayıs 1973 tarihinde Kayseri'de doğmuştur. Liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. 1990 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2005 - 2011 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. 1996-2005 yılları arasında Diyarbakır, Konya ve Kayseri’de Pratisyen Hekim olarak görev yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2011-2013 yılları arasında Niğde Devlet Hastanesi’nde, 2013-2015 yılları arasında ise Özel Medisu Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmış olan Op. Dr. Si ...

Etiketler
Meme silikonu
Op. Dr. Sibel Atalay
Op. Dr. Sibel Atalay
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube