Kilonuzu korumanın püf noktaları

Kilonuzu korumanın püf noktaları

 
Tebrikler! Hedeflediğiniz kiloya indiniz. Şimdi ise en az o kiloları vermek kadar zor olan bir sürece girmiş bulunuyorsunuz. Bu süreç zayıflama sürecinizden daha uzundur. Kilonuzu korumak demek, beslenme alışkanlıklarınızın kalıcı olarak değişmesi demektir. Bu süreçte dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları tekrar kilo almanızı önleyecektir.

1.       Sık öğünlerde beslenmeyi alışkanlık haline getirin ve kilo koruma sürecinde de buna devam edin.


2.       Yememeniz gereken besinleri tüketirseniz, bir sonraki öğününüzde sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye özen gösterin.


3.       Evde enerji yoğunluğu yüksek besinleri bulundurmamaya özen gösterin.


4.       Alışverişe tok olarak çıkın, böylece eliniz olmadık yiyeceklere gitmeyecektir. En güzeli önceden yaptığınız bir alışveriş listesini de yanınıza almanızdır.


5.       Günlük su tüketiminizi azaltmamaya özen gösterin. Diyet programında arttırdığınız su tüketiminizi, diyetten sonra da devam ettirmeye özen gösterin. Su, yaşamsaldır ve her gün 1,5 -2 lt arasında tüketilmelidir.


6.       Yaşantınızda az ya da çok ama mutlaka egzersize yer vermelisiniz. İş ortamı veya sosyal hayatınızdaki yaşantınız durağan bile olsa, kendinize uygun egzersizleri veya hareketliliğinizi artırma imkanlarını bulup daha aktif bir yaşantıyı yaşam şekliniz haline getirmelisiniz.


7.       Haftada 1 defa tartılmaya devam edin. Ağırlık değişiminizi haftada bir kontrol etmek, ufak ağırlık artışlarına müdahale etmenizi sağlayacaktır. Unutmayın yarım kilo zayıflamaya çalışmak 2 kilo vermekten daha kolaydır.


8.       Gece geç saatlerde abur cubur besinleri tüketmemeye devam edin.


9.       Çok hızlı yemek yememeye çalışın. Günlük koşuştırmacanızın içinde yemek yemek için kendinize yeterince zaman ayırmaya özen gösterin.


10.   Her zaman kalorisiz veya düşük kalorili içecekleri tercih edin. Böylelikle kilo koruma döneminde de içeceklerden gereksiz kalori almamış olursunuz.


Özetle, beslenmenize ve tükettiğiniz besinlere özen göstermek, daha hareketli bir yaşantı sürmek sizi vermiş olduğunuz kilolarınızı geri almaktan koruyacaktır. Sonuçta, herbirimiz tükettiğimiz besinlerin birer aynasıyız. Güzellik içinde ve sağlıklı beslenmeyi yaşam şekline dönüştürmek size sağlık aşılayacaktır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu

Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU, lisans eğitimini 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 2005 yılında aynı üniversitede yüksek lisans çalışmalarını da tamamlayarak lisansüstü derecesini ve Klinik Diyetisyenlik uzmanlığını almıştır.

2002 - 2007 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde klinik diyetisyenliğin yanı sıra endokrin ve çocuk alanlarında Uzman Diyetisyen olarak görev almış olan Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU,  2007-2010 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Uzman Diyetisyen olarak hizmet vermiştir.

2010 yılında Ankara'da İdil İmamoğlu Beslenme Danışmanlığı’nı kurmuş olan Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU, merkezinde sağlıklı beslenme ve diyet uzmanı olarak başarılı çalışmalarına devam etmektedir.

Etiketler
Kilo koruma
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube