Kepçe kulak estetiği!

Kepçe kulak estetiği!

Kulak gelişimi doğumdan sonraki 4-6 yaşlarda tamamlanır. Kepçe kulak deformitesi doğumsal kulak anomlileri içerisinde ensık izlenendir ve kulağın belirli kıkırdak yapılarındaki gelişimsel farklılıklar sonucu ortaya çıkar.

Hem erkek hemde kızlarda aynı oranda rastlanan bu sorun erkeklerin daha çok rahatsızlık duymasına neden olmaktadır çünkü gençlik dönemlerinde kızlarımız saçları ile bunu saklasa da erkeklerin böyle bir şansı olamamaktadır ve onur kırıcı sözler iştilmesine engel olunamaz.

Bu çocuklarımızın büyüme döneminde ciddi psikolojik sorunlar yaratabilmektedir, bu nedenle hem kızlarımız hemde erkekler için bu ameliyatı 6 yaş sonrasında yaptırmayı önermekteyiz.

Ancak ailelerin bunu önemsememesi nedeni ile kişiler erişkin yaşta bunun çarelerini kendileri arayarak, çoğu zaman estetik cerrahlara ileri dönemde müracaat etmektedirler.

Lokal ve genel anastezi altında gerçekleştirilebilen bu ameliyat işlemi kulak arkasından yapılan kesinlikle görülmeyen bir kesi ile gerçekleştirilir, kıkırdağa yeni şekli verilir ve yaklaşık 1-1.5 saat sürer, iz kalmaz ameliyattan sonra 24 saat bandaj uygulanır daha sonraki bir haftalık dönem için ise tenisçi bandı önerilir.

İzsiz, ağrısız ve çok konforlu olan kepçe kulak onarım ameliyatı estetik cerrahinin en yüz güldürücü ameliyatlarındandır.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Kepçe kulak ameliyatı nasıl yapılır
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube