Kendinize şefkatli davranın

Kendinize şefkatli davranın

      “İnsanı gerçek anlamda neyin mutlu ettiğiyle ilgili  sorgular çok eski çağlardan günümüze kadar sürmektedir. Hayatta bir amaç belirleme ve sürdürmenin kişinin mutluluğunu artırma yollarından  biri olduğu,kişinin önemli bulduğu ve çaba gösterdiği amaçlara ulaşınca mutluluk duyacağı bilinmektedir. İnsanların amaçlara bağlanması amacını gerçekleştirebileceğine inanması ve kararlı bir şekilde sürdürmesi yaşamdan alınan doyumu artırmaktadır. Buna karşın bireyin sahip olduğu her amaç psikolojik ihtiyaçların karşılanmasına ve bireysel iyi oluşa aynı düzeyde katkı sağlamamaktadır.”

      Çeşitli makalelerin derlemesiyle oluşturduğum bu kısa parağrafı biraz açarsak; kendinize şefkatli davranın!

     Hayatınızda sizi mutlu eden bir amacınız varsa ve bunu sürdürme yolunda emin adımlarla ilerliyorsanız, bu yolda kendinizi hırpalamayın,yıpratmayın. Amacınıza ulaşmak için koyduğunuz hedefleri gerçekleştirirken adımlarınızı küçük küçük atın. Sağlam olduğundan emin olarak atın.Yürüdüğünüz bu yol zor bir yol olabilir. Unutmayın;büyük mutluluklar gökten,küçük mutluluklar çabalamaktan gelir. Çabalayın! Ve şu bir gerçek ki psikolojik olarak kendinizi iyi hissetmediğiniz her yol eziyet gelir.Yolunuzu zahmetli bir yola dönüştürmeyin.

     Eğer amacınız zayıflamak,fit olmak en önemlisi sağlıklı  olmaksa bu yolda size önerilerim,

*Küçük küçük hedefleriniz olsun. Bir an da 10 kg vermek değil. Haftalık hedefleriniz olsun. 0.5-2 kg arası haftalık sağlıklı sınırlar içerisindedir.

*Kiloları bir günde almadığınız gibi bir günde vermeyi beklemeyin,sabırlı olun.

*Diyet yapmayı sağlık beslenmek olarak görün. Ömür boyu beslenme olarak hayatınızda alışkanlık haline getirin.Fazla kilolarınızdan kurtulmak için besin kısıtlamasına gitmek olarak görmeyin.

*HD(High Definition) kalitesiyle sevin kendinizi. Kaliteli sevin, bölgesel değil bütünsel olarak yüksek kalitede sevin. HD kalitesiyle piksel piksel sevin kendinizi.

*Beden algısı ile benlik saygısını karıştırmayın. Bedeninize, kendinize her koşulda saygı duyun.

*Değer verin, emek verin kendinize. 

*Kendinize şefkatli davranın.

 

Bu hayatta en uzun ilişkiniz kendinizle olduğunu unutmayın. En güzel yatırımınız kendinize yaptığınız yatırımlardır. Bedenize ne verirseniz o sizinle gelecektir.

Kendinize şefkatli davrandığınız günler dilerim.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Burcu Nur Cingöz

Dyt. Burcu Nur CİNGÖZ, 1994 yılında Adana'da doğmuştur. 2017 Yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünü bitirerek diyetisyen unvanını almıştır. Özel Adana Hastanesi,Özel Güney Adana Hastanesi, Adana Devlet Hastaneleri klinik ve toplu beslenme hizmeti üzerine ve Afyon Kocatepe Araştırma Hastanesinde ise Gastroenteroloji birimi, Onkoloji birimi, Hematoloji, endokrinoloji, romatoloji birimi, Kardiyak rehabilitasyon ve KVC birimi, Diyaliz ünitesi, Diyet polikliniği, Genel cerrahi birimi, FTR servisi, Ortopedi servisi, Göğüs hastalıkları ve nefroloji servisi, Nöroloji servisi, Dermatoloji servisi, Yenidoğan servisi, Pediatri servisi Hastane mutfağı birimlerinde staj yapmıştır. Dyt. Burcu Nur CİNGÖZ, Farklı Üniversitelerde Öğrenim Gören Üniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıkları’ adlı yayını Ekim 2015 bir kongr ...

Etiketler
Mutluluk
Dyt. Burcu Nur Cingöz
Dyt. Burcu Nur Cingöz
Adana - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube