Kellik ve saç dökülmesi tedavisi

Kellik ve saç dökülmesi tedavisi

Saç tellerinin uzamasını olumlu olarak etkileyen lazer uygulamaları, kan dolaşımını arttıran losyonlar ve bazı ilaçlar mevcut olmakla birlikte kalıcı ve doğal sonuç açısından en etkili yöntem saç naklidir. Lazer ve ilaç kullanımı saç naklinden sonra sonucu hızlandırmak açısından yardımcı uygulamalar olarak değerlendirilmektedir.

PRP(Platelet rich plasma) ve son yıllarda saç klonlanması (çoğaltılması) için yoğun çalışma yapılmakta ve gelişmeler elde edilmektedir. Çok yakın bir gelecekte bu yöntemle de saçsızlığın çözülebileceği mümkün görünmektedir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy

Op. Dr. Mbaraka Ahmed LJOHİY, 1975 yılında Tanzanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise aynı üniversitede yapmış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Mbaraka Ahmed LJOHİY, çok sayıda ulusal ve uluslararası kongreye katılmış olup bir çok yayını bulunmaktadır. Mesleki çalışmalarına ise, İstanbul'da bulunan özel muayenehanesi'nde hizmet vermektedir.

Etiketler
Kellik tedavisi
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy
Op. Dr. Mbaraka Ahmed Ljohiy
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube