Kaygı ve depresyona dair

Kaygı ve depresyona dair

Kaygı ya da depresyon; hiç yaşanmaması gereken durumlar değildir. Yaşam içinde bizi tehlikelerden koruyan bir tür ikaz lambası olan kaygı; abartıldıkça kaygı bozukluğuna, kendimizden uzaklaştığımızı, kendilik değerimizin düştüğü ya da fazla yabancılaştığımız süreçlerde, aslında yaşantımızda yeni başetme yöntemlerine ihtiyaç duyduğumuzu gösteren bunalım halinin büyümesi de depresyona neden olabilir.

Kaygı ve / ve ya depresyon ilgi biçimi haline getirilirse, onlara yapışıp kalmak, tutunmak ya da onlardan beslenmek gibi tutumlara yol açabilir.

Bu bir tür "kaygı sevicilik"/ "depresyon sevicilik" hali kişiye kısa vadede iyi geliyor gibi olsa da, uzun vadede ciddi ruhsal ve fiziksel hasarlara yol açacaktır. Her iki durumda da terapi almak, kişiyi kullanabileceği yeni baş etme yöntemlerinin yol haritasının çizilmesinde iyi bir araç olacak ve fayda sağlayacaktır.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Şengül Kıyak

Psk. Şengül Kıyak, 1995' de Hacettepe Üniversitesi’ nden mezun olan Şengül KIYAK, Sosyoloji ve Psikoloji lisans derslerinin yanı sıra, ülkemizin alanında duayen öğretim üyeleri Prof. Dr. Bilge Karasu, Prof. Dr. Veysel Sönmez, Prof. Dr. Mürüvvet Bilen, Doç. Dr. Özcan Demirel ve Doç. Dr. Nilüfer Açıkalın' dan; Felsefe, Eğitim Felsefesi, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Eğitim Psikolojisi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler, Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans dersleri, ayrıca özel öğrenci olarak, Antropoloji (İnsan Bilimi) öğretim üyesi Prof. Dr. Bozkurt Güvenç' den "İnsan ve Kültür", "Sosyal Değişme”, “Türk kimliği" "Japon Kültürü"  ve Felsefe öğretim üyesi Prof. Dr. Ionna Kuçuradi' den de "Etik ve Değerler" ve "İnsan Hakları" yüksek lisans dersleri almıştır. Lisans eğitimi sırasında, marjinal (dezavantajlı) ke ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Kaygı nedir
Psk. Şengül Kıyak
Psk. Şengül Kıyak
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube