Karın germe operasyonu

Karın germe operasyonu

Karın Germe operasyonu nedir?

 Karın germe operasyonu karın bölgesindeki yağ ve deri fazlalıklarının alınması, varsa karın derisindeki çatlakların giderilmesi operasyonudur.Diyet ve egzersize cevap vermeyen karın derisi sarkıklığı olan kadın ve erkekler bu ameliyat için adaydır. Bu ameliyat özellikle birkaç kez doğum yapmış, karın bölgesi derisinde çatlaklar oluşmuş ve sarkmış, ve karın kasları zayıflamış kadınlarada son derece faydalıdır.

Karın Germe operasyonu kimlere yapılır?

Karın germe operasyonu karın derisinde esneme ve sarkmaları olan, karın cildinde çatlakları olan kişilere yapılır.

Karın Germe operasyonu nasıl yapılır?

Karın alt sınırından başlanarak karın cildi karın kasları üzerinden kaldırılır ve aşağıya doğru gerdirilerek fazla kısımlar çıkarılır.

Karın Germe operasyonu kaç saat sürer?

Karın germe operasyonu yaklaşık 1,5-2 saat sürer.

Karın Germe operasyonundan sonra çok iz kalır mı?

Karın germe operasyonlarından sonra karın ön duvarında alt çizgide iç çamaşırının lastik kısmında kalan yatay seyirli bir iz ve göbek çevresinde çok az belirgin olan izler kalır.

Karın germe operasyonunda ne kadar süre hastanede yatmak gerekir?

Kaın germe operasyonlarında hastalar genellikle 1 gün hastanede kalırlar.  

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sibel Atalay

Op. Dr. Sibel ATALAY, 15 Mayıs 1973 tarihinde Kayseri'de doğmuştur. Liseyi Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. 1990 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2005 - 2011 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. 1996-2005 yılları arasında Diyarbakır, Konya ve Kayseri’de Pratisyen Hekim olarak görev yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2011-2013 yılları arasında Niğde Devlet Hastanesi’nde, 2013-2015 yılları arasında ise Özel Medisu Hastanesi'nde Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmış olan Op. Dr. Si ...

Etiketler
Karın germe operasyonunda ne kadar süre hastanede yatmak gere
Op. Dr. Sibel Atalay
Op. Dr. Sibel Atalay
Antalya - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube