Karın bölgenizi inceltebilmek için öneriler

Karın bölgenizi inceltebilmek için öneriler

Oldukça iyi bir ağırlıkta olup aynada sizi rahatsız eden tek yeriniz beliniz ise bu konuda yalnız sayılmazsınız. Çünkü son zamanlarda düzensiz beslenmeye bağlı olarak bel ve karın bölgesindeki yağlanmalarla sıklıkla karşılaşır olduk. Bel ve karın bölgesindeki yağlardan kurtulabileniz için yapmanız gereken beslenmenizi düzenlemek. İşte önemli beslenme önerileri;

·         2 -3 saatte bir ara öğün yapın. Bu durum kan şekerinizin daha dengede gitmesini sağlayacaktır.

·         Ara öğün olarak şekerli besinlerden uzak durun. Daha çok süt, ayran, kefir, yoğurt, meyveli yoğurt gibi besinleri tercih edin.

·         Pirinç, patates, beyaz un, şeker kan şekerini hızlı yükseltir. Bu besinlere diyetinizde haftada 1 defadan fazla yer vermeyin.

·         Tam buğday ekmeği veya çok tahıllı ekmek tüketin.

·         Hem öğlen hem de akşam yemeğinde yoğurt yemeye çalışın.

·         Tatlı isteğinizi sütlü ve az şekerli tatlılarla bastırmaya çalışın.

Bütün bu önemlerin dışında bel ve karın kaslarınızı çalıştıracak hareketler de yaparsanız sonucun çok güzel olduğunu 1-2 ay içinde fark edeceksiniz.

Sevgilerimle

 

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Başak Kefeli

Uzman Diyetisyen Başak Kefeli Beslenme ve Diyet Uzmanı 1987 doğumludur. Bursa Milli Piyango Anadolu Lisesi mezunudur. 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olarak “Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen” unvanını almıştır. 2010 ve 2012 yılları arasında Ankara’da Formeo Beslenme Danışmanlığı’nda çalışmış ve 2012 yılında Bursa merkezli Burtom Sağlık Grubu’na, Diyet Polikliniği kurucusu olarak katılmıştır. 2018 yılında Okan Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü’nden mezun olarak “Uzman Diyetisyen” unvanını almıştır. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Medipol Üniversitesi ve Acıbadem Üniversitesi gibi saygın üniversitelerden, Bariatrik Cerrahi, Kardiyoloji, Onkoloji, Gastroentoroloji, Fitoterapi, Diyabet alanlarında “Diyetisyenlik Sertifikaları” bulunmaktadır. 2023 yılından itibaren ise özel klinik ...

Etiketler
Karın bölgenizi inceltebilmek
Uzm. Dyt. Başak Kefeli
Uzm. Dyt. Başak Kefeli
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube