Karın estetiği

Karın  estetiği

Senelerin verdiği karın bölgesindeki deformasyonlardan kurtulamak mümkün.

Karında sadece yağ fazlalığı söz konusu olduğunda , bu yağlar vaser liposelection  yöntemiyle alınır. Karındaki sarkma ve gevşeme şikayetleri de mevcutsa karın germe operasyonundan söz etmek gerekecektir.

Genellikle kadınlarda olmakla birlikte erkeklerde de aşırı kilo alma sonucunda karın derisi ve kaslarında oluşan deformasyona bağlı olarak karın sarkması ve gevşemesi olmaktadır. Kadınlarda en önemli etken  geçirilmiş hamileliklerdir. Karın ön duvarını yapan ve iç organları içerde tutarak karnın düz görünmesini sağlayan kasların arasında bulunan dokuların yırtılması ile kaslar birbirinden ayrılır ve içerden organların itmesi ile karın dışarı çıkık ve sarkık görünür. Karnınız sadece yağlanmakla kalmamış, ayrıca kasların araları açılmış ve sarkmışsa karın germe ameliyatı ile yepyeni bir görünüme kavuşmanız mümkündür.

Bu ameliyat hamilelik sonucu oluşan yoğun çatlaklardan  kurtulmak  isteyenlere de yapılmaktadır. Karın derisini gevşemesi ve karında yağların oluşması nedeni katılımsal da olabilir. 

Bu ameliyatta hamilelik sonunda karnın genişleyen ön duvarı daraltılır, gevşeyip araları açılmış karın kaslarını sıkılaştırılır ve sarkan karın kaslarının derisinin fazlası yağlarla birlikte alınır.

Karın germe ameliyatı (abdominoplasty), genel anestezi altında yapılır. Ameliyatta  mini abdominoplasti ve abdominoplasti olmak üzere iki yöntem uygulanır. Mini abdominoplasti çok az sarkmış karınlara, abdominoplasti  ise karın duvarının ileri derecedeki deformasyonu olan vakalarda kullanılır. Bazı vakalarda  önceden  işaretlenen ve genellikle sezeryan yerinden bir kesi ile girilerek zayıflamış olan karın kasları ve varsa  fıtığı tamir edilir. Karnın ön duvarını oluşturan kasların arasındaki  gevşeme daraltılır ve karın duvarı gerilerek küçültülür, sonuçta bel inceltilmiş yani doğumdan önceki boyutlarına gelmiş olur. Sarkan deri gerilerek aşağı çekilir ve fazla bölümü alınır. Yenilenen karın derisi yeni yerine dikilir. Ameliyat yaklaşık 1,5 – 2,5 saat kadar sürer.

Mini karın germe, sadece göbek deliği altında kalan bölgenin gerilmesidir. Bel ve kasıklara etkisi olmaz, göbek deliğini düzeltmez. Ama yapılan kesik daha küçüktür, iyileşme daha hızlı olur. Bütün problemi sadece karın altıyla sınırlı olan nadir hastalara önerilir.

Bazı kişilerde vaser liposelection'dan yardımcı yöntem olarak faydalanılır. Vaser liposelection yönteminin en önemli özelliği,özellikle damarlara zarar vermemesi ve abdominoplasty operasyonunu kolaylaştırmasıdır.Emboli riskini azaltmaktadır.Bu yöntemin en önemli özelliklerinden biri liposection ve abdominoplasty operasyonlarının aynı seansta yapılmasını sağlamasıdır. Liposelection yöntemiyle tüm vücuttaki yağlar, ödem,şişlik ,ağrıyı minumuma indirerek alınır. Kesiler bikini altında kalacak şekilde yatay olarak yapılır. Zaman içinde bu kesi izleri azalır.

Endoskopik karın estetiği, daha sınırlı kişide yapılır. Sadece küçük deliklerden girilerek yapılan kas gevşemesinin tedavisidir. Kişinin cildinde sarkma olmaması sadece kasda gevşeme şikayeti olmalıdır.

AMELİYAT SONRASI 

Mini karın germe ve endoskopik karın estetiğinde iyileşme süreci daha hızlıdır. 3 – 7 günde guncel yaşama dönülebilmektedir.

Estetik karın germe ameliyatından sonra hastalar 1-2 gün hastanede yatar ve bir hafta kadar  evinde dinlenir. Yatağa bağlı olmak yerine fazla olmamak şartıyla dolaşmanız önerilir. İlk haftalarda görülen şişlikler ve morluklar normaldir ve zamanla azalmaya başlar . Ancak şişliklerin tümüyle geçmesi ve ameliyatın kesin sonucunu görebilmeniz için 1-2 ay beklemeniz gerekir. Ameliyattan 1 hafta sonra işinizin başına dönebilirsiniz. 3-4 hafta kadar korse giymeniz gerekir. Alınacak dikiş yoktur,  bu daha az iz kalmasına neden olur.

Karın germe ameliyatı sadece estetik düzelme sağlamakla kalmayıp bozulmuş ve deforme olmuş anatomik yapıyı onararak pek çok fonksiyonel bozukluğun düzelmesini sağlamaktadır. Sırt ve bele asılı duran iç organlar, karın duvarı önden destek olamadığı için sarkarak bel ve sırt ağrılarına, barsaklardaki sarkma sonucu dolaşım bozukluğuna yol açtığından sindirim bozuklukları ve hazımsızlık şikayetlerine yol açar. Hazımsızlık ve gaz şikayetleri doğum yapmış pek çok kadında mevcuttur. Karın duvarının sarkması sonucu kadın cinsel organı da aşağı doğru sarkmıştır. Bu ileri yaşlarda idrar kaçırma şikayetlerinin ortaya çıkmasına neden olur.

Görüldüğü gibi karın germe ameliyatı sadece düz ve estetik bir karın değil aynı zamanda daha sağlıklı ve sorunsuz bir anatomik yapı sağlar.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ulvi Güner

Op. Dr. Ulvi GÜNER, 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1991 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Plastik Rekonstüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitiminin ardından Amerika'da Cleveland Clinic Foundation ve New York Üniversitesi'nde Estetik Cerrahi eğitimi de almış olan Op. Dr. Ulvi GÜNER, meme estetiği, liposelection, endolift, botox ve dolgu malzemesi uygulamaları, burun estetik operasyonu, yüz germe, göz kapağı estetik operasyonu gibi yüz estetik operasyonları ve karın estetiği konularında araştırmalar yapmış ve uzmanlaşmıştır.

Op. Dr. Ulvi GÜNER, İzmir’de bulunan özel kliniğinde hastalarına hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Ulvi Güner
Op. Dr. Ulvi Güner
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube