Kapak ameliyatları

Kapak ameliyatları

Kalp kapakları ile ilgili ameliyatlar kapağın tamiri veya kapağın değiştirilmesi şeklinde ikiye ayrılabilir. Kalp kapağındaki rahatsızlık ilerlememiş olan ve doktora erken dönemde başvurmuş hastalarda kapağın tamir şansı daha yüksektir. Aksi takdirde kapağın yeni bir kapakla değiştirilmesi en uygun seçenektir. Bu konuda doktorunuz size ayrıntılı bir şekilde açıklamada bulunur ve yol gösterir.

Robotik mitral kapak tamiri

Kapak hastalıklarının cerrahi tedavisinde birinci seçenek tamir olmalıdır. Kapak tamiri için ekibin deneyiminin yanında hastane alt yapısı da önemlidir. 

Kapakların değişmesi gerekliliği halinde kullanılan iki tür kapak vardır: Biyolojik kapak ve mekanik kapak. Biyolojik kapakların en büyük avantajı, kan sulandırıcı ilaç kullanılması gerektirmeyişleridir. Buna karşılık ortalama ömürleri 7-10 sene arasında sınırlıdır. Mekanik kapaklar ise çok uzun ömürlüdürler. Ancak metalden yapılmış olduklarından dolayı, üzerlerinde pıhtı oluşmasını engelleyebilmek için hastanın hayatı boyunca kan sulandırıcı ilaç kullanması zorunludur.

Sizin için en uygun olan kapağı seçmeden önce birçok etken göz önünde bulundurulmalıdır: Bunların başında yaşınız, kapak hastalığınızın cinsi, kan sulandırıcı ilaçları hayat boyu kullanıp kullanamayacağınız, çocuk sahibi olup olmamak gibi istekleriniz sıralanabilir.

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Mustafa Emmiler

Doç.Dr Mustafa EMMİLER, 3 Aralık 1970  tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerini tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise İnönü Üniversitesi'nde yapmış ve 2002 yılında Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olmuştur. 2010 yılında Doçent ünvanı almıştır. Mesleki çalışmalarına  Doç. Dr. Mustafa Emmiler Özel Kliniğinde devam etmektedir. Doç.Dr Mustafa EMMİLER, Türk Göğüs Kalp Damar cerrahisi derneği. Europen cardiothorasic surgery association. Türk damar cerrahisi derneği üyesidir.   ----- Mustafa Emmiler was born on 3 December 1970.He completed his master's degree at Anadolu University Faculty of Medicine in 1993. He completed his medical specialty in the department of cardiovascular surgery at Inonu University. Topic of his medical special ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Kalp kapak ameliyatı
Doç. Dr. Mustafa Emmiler
Doç. Dr. Mustafa Emmiler
Antalya - Kalp Damar Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube