Kalp krizi (miyokard ınfarktüsü) nedir?

Kalp krizi (miyokard ınfarktüsü) nedir?

Miyokard infarktüsü, kalp krizi olarak da adlandırılmaktadır. Kalbi besleyen 3 ana damarlardaki kan akımının ani olarak durması nedeniyle oluşmaktadır. Çoğu zaman yıllar içinde, damarlarda oluşan yağlı tıkanıklıkların aniden pıhtı ile kaplanması ile oluşmaktadır. Şeker hastalığı, yüksek tansiyon, sigara, kolesterol yüksekliği ve ileri yaş en önemli risk faktörlerindendir. Bunların bir yada bir kaçı hastada bulunabilir. Genellikle göğüs ağrısı ilk bulgu olarak karşımıza çıkar. Ancak nefes darlığı, çarpıntı, bayılma, öksürük, ani sersemleme hali, mide bulantısı ve kusma gibi belirtilerde gözlenebilir. Bu bahsettiğimiz şikayetlerin başka hastalıklarda da görülebileceği unutulmamalıdır. Dolayısıyla ilk olarak hemen akla kalp krizi gelmemeli ve mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk

Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK,  20 Temmuz 1972 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 1997 yılında tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde yapmış ve 2003 yılında Kardiyoloji Uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında, 2003-2004 yılları arası TEM Hospital'de, 2004-2005 yılları arasında Medicine Hospital'de, 2005-2008 yılları arası Özel Hospitalium Hastanesi'nde, 2008-2017 yılları arası Özel Yüzyıl Hastanesi'nde görev yapmış olan Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK, 2017 ylından beri Academic Hospital'de hastalarına hizmet vermektedir.

Uzm.Dr Süleyman AKTÜRK, Türk Kardiyoloji Derneği üyesi olup evli ve bir çocuk babasıdır.

Etiketler
Miyokard infarktüsü
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk
Uzm. Dr. Süleyman Aktürk
İstanbul - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube