Kalın ve çarpık bacak estetiğinde botoks

Kalın ve çarpık bacak estetiğinde botoks

Kalın bacakların  en önemli nedeni yağ olsa da bazen baldır kasları da önemli derecede kalınlık  nedenidir.  Bu durumda yağ dokusunun alınması incelme sağlasa da kasın kalınlığını da azaltmadan   tatmin edici bir inceltme elde edilemez.  Bu kaslar özellikle de baldır kalınlığına neden olurlar.  Bu arada bölgesel sert kitleler halinde erkeksi bir bacak konturu ortaya çıkartırlar ki bu ayrı bir sorundur.  Bazen baldır kasının birisi aşırı hacim artışı gösterir. Bu durum ise çarpık ya da asimetrik bacaklara  neden olur. Bileğe doğru ise kas hacmi kaybolur yerine kirişler alır.  Genellikle kirişler fazla bir bilek kalınlığı yaratmazlar. Kasları inceltmenin en kolay yolu botoks uygulamasıdır.

Kasların kalın olan noktalarına bacağa şekil verecek şekilde. yapılan botoks enjeksiyonları ile kasın hacmi azalmaya başlar. Buradaki yansıma daha çok bacağın yumuşak hatlara kavuşması ve erkeksi geometriden kurtulmasıdır.

Kasların bölgesel hacim artışı bazen çarpık bacak görüntüsüne de neden olabilir ya da mevcut çarpıklığı arttırır. Silikon, hücre enjeksiyonu ve yağ  alınması işlemlerine ek olarak yapılan botokslar çarpık bacağın düzeltilmesine oldukça katkı sağlar.

İşlem kasların hacimli olan bölgelerine belirli aralıklarla  iğne yapılması  ile gerçekleşir. Botoks sinirlerden kaslara giden uyarıları önler. Uyarı alamayan kaslar çalşamaz ve incelmeye başlar.İşlemden sonra kişi yürüyerek evine ya da işe  gidebilir.  Etkisi 1-2 hafta içinde görülmeye başlar. Ancak botoks enjeksiyonlarını başlangıçta yılda 2 kez tekrarlamak gerekir.  Kalıcı ve etkili sonuçlar düzenli tekrarlar ile elde edilebilir.  İlk uygulamada beklenti feminizasyon ve biçimlenme olmalıdır. Balerin gibi profesyonel olarak bacaklarını kullanan kişilerde  parmak ucunda kalkma hareketi zayıfladığı için önerilmez. Bunun dışında  genel botoks kuralları burada da geçerlidir. Nöromusküler hastalığı olanlara, hamilelere, süt verenlere, bazı antibiyotiklerin ve kan sulandırıcıların kullanılması durumlarında işlem yapılmaz.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Ahmet Karacalar

Etiketler
Bacak estetiği nasıl yapılır
Prof. Dr. Ahmet Karacalar
Prof. Dr. Ahmet Karacalar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube