Kadınlar g noktasını nasıl keşfedebilir?

Kadınlar g noktasını nasıl keşfedebilir?

Klitoral ve vajinal orgazm tartışmaları devam ederken Alman Jinekolog  Dr. Ernst Grafenberg 1950 yılında yayınladığı bir makalede vajina ön duvarında yeni bir  erojen bölge tanımladı. 1980’li yıllarda Beverly Whipple ve John D.Perry, Dr.Grafenberg anısına bu bölgeye G noktası adını verdiler. Bu bölgenin klitoral ve vajinal orgazmdan daha farklı bir orgazma yol açabileceğini savundular.

G noktası vajina ön duvarında, pubik kemiğinin arkasında ve idrar yolunun altındadır. Yapılan incelemelerde G noktasının kadınların birçoğunda vajen ön duvarında saat 11 ile 13 arasında (klitoris saat 12 hizasında olduğu kabul edilirse) olduğu bulunmuştur.

G noktasında orgazma neden olan şey hızlı, kısa ve basınçlı güçlü ritmik uyaranlardır. Klitoris gibi hafif dokunuşlar ile uyarılabilen bir bölge değildir. Uyarılar ile birlikte büyür, daha çok hissedilebilir bir hal alır. Her kadında değişkenlik gösterir ancak uyarıldığı zaman bezelye ya da para büyüklüğünde olabilir.

Kadınlar G Noktalarını Nasıl Bulur? 

Cinsel haz olmadan bulunması oldukça güçtür. G noktasının bulunması için kadının uyarılması hatta orgazma yakın olması gerekir. 

Yatar pozisyonda kadının kendisinin bulması oldukça güçtür. Ancak uzun parmaklarınız ve kısa vajinanız varsa bulabilirsiniz. Bu noktada oturma ya da çömelme pozisyonu daha uygun olacaktır. 

Bir ya da iki parmağınızla vajen içine girdikten 2-3 cm sonra (idrar yolunuzun hemen altında), vajen üst duvarına ritmik bir şekilde baskı yapmaya çalışın. İlk anda idrar hissi ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle idrarınızın olmadığından emin olun. Devam edildiği takdirde bu bölgede bir kabarıklık hissedilebilir. Parmağınızla bu bölgeye baskı uygulamayı kestiğiniz zaman hissettiğiniz zevk azalıyorsa doğru yerdesiniz demektir.

G noktası keşfinizi partnerinizle birlikte paylaşabilirsiniz. Bu şekilde daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz.  Yatar pozisyonda bacaklarınızı hafifçe kendinize doğru çekin. İlişki sırasında erkeğin üstte olduğu gibi pozisyon alabilirsiniz. Partneriniz bir ya da iki parmağını (avuç içi yukarı gelecek şekilde) vajen içine sokmasını  ve vajen üst bölgesini yukarıya doğru kaldırmasını (baskı uygulamasını) söyleyin. Partnerinizle iletişimde olmanız çok önemlidir. Hissettiklerinizi paylaşarak G noktasını bulmaya çalışınız.

G noktası ilişki sırasında da keşfedilebilir. Penis doğru girdiği takdirde hemen hemen her pozisyonda G noktası ile temas etmesini sağlayabilirsiniz. Bu konuda yapılan araştırmalarda kadınlar, en çok partnerine arkası dönük iken penisin buraya daha baskılı temas ettiğini söylemişlerdir. Bunun dışında doğru açı bulunması kaydı ile diğer bütün pozisyonlarda da penisin G noktasına baskı uygulayabileceğini belirtmişlerdir.

G noktasını keşfetme yolculuğunda hiçbir şey hissetmezseniz sakın endişeye kapılmayın ve kendinizde kusur aramayın. İlk keşiflerde hissedilmemesi oldukça normaldir. İlk seferde bu keşif hoşunuza gitmez ya da kendinizi kötü hissederseniz durun. Başka bir sefer deneyin. Zevk alıyorsanız pratik yaparak ve hislerinize odaklanarak bu durumu anlamaya çalışın.

Vajinal, klitoral ve G noktasından kaynaklanan orgazmlar kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Bazı kadınlar klitoral orgazmdan hoşlanırken bazı kadınlar hepsinin bir arada olmasını isterler. Bu çeşitliliğin sebebi toplumsal, kültürel, ırksal, deneyimsel, tecrübesel, ailesel ve eğitimsel farklılıkların olması ile yakından ilişkilidir. Aynı partner ile farklı zamanlarda yapılan cinsel ilişkinin bile hep aynı hazzı vermesi mümkün değildir.

İnternetten ‘g spot orgasm’ şeklinde arama yaparak da keşfinize yardımcı video veya resimler bulabilirsiniz.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Berk Karataş

Op. Dr. Berk KARATAŞ, 1976 yılında Antalya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1999 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2000 - 2004 yılları arasında Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yaparak Üroloji Uzmanı olmuştur. 2004-2005 Yıları arasındaTürkiye Yüksek İhtisas Hastanesinde Üroloji Uzmanı ve Organ Nakli Koordinatörü olarak, 2005-2006 yılları arasında Erzincan Asker Hastanesinde Üroloji uzmanı olarak, 2006-2011 yılları arasında Bursa  Özel Rentıp Hastanesinde Üroloji Uzmanı olarak, 2009-2011 yılları arasında İstanbul Memorial Hastanesi Böbrek Nakli Bölümünde  Organ Nakli Cerrahı olarak, 2011-2014 yılları arasında Bursa Acıbadem Hastanesinde Üroloji Uzmanı ve Organ Nakli Cerrahı olarak, bir çok görevde bulunmuş olan ...

Etiketler
Cinsellik
Op. Dr. Berk Karataş
Op. Dr. Berk Karataş
Bursa - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube