Kadın cinselliği: cinsel fanteziler

Kadın cinselliği: cinsel fanteziler

Cinsel fanteziler

Cinsel yaşam tek boyutlu değildir. Cinsel fantezilerin cinsel yaşamdaki potansiyeli yabana atılmamalıdır. Cinsel fantezilerin varolabilmesi ve zenginliği kaçınılmaz olarak cinsel tabularla ters orantılıdır. Cinsel tabularımız ne kadar azsa, haz alabileceğimiz şeyler de o kadar artacaktır. Dolasıyısıyla, kadınlar cinsel fantezileri için kendi kendisini, olumsuz yargılamayacak ve cinsel fantezilerini tadını çıkarabilecektir. Kadın cinselliği, değişik çağlarda, değişik toplumlarda, hep bir takım yasaklarla çevrelenmiştir. Bunlar zamana ve topluma göre değişiklikler gösterse de yetiştirme biçimi ile de bağlantılı olarak, kadınlar cinsel dürtülerini, suçluluk duyguları ile bastırmayı öğrenir. Bu öğrenim ağır bastığında fantezilerden duyulabilecek haz ile suçluluk duyguları at başı gitmiştir. Kadınlar sıklıkla, salt cinsel davranışlarından değil, fantezilerinden bile suçluluk duyarlar. Kısaca, kendilerini düşünce suçu ile yargılarlar. Yaşamlarının diğer alanlarında keyif veren, ufuklarını geliştiren hayaller kurabilirler, bunlardan suçluluk duymak akıllarına bile gelmez, bu hayallerin gerçeğe uygun olması da beklenmez. Ama cinsel fantezileri varsa, bunların “normal” olup olmadığını, bunlar nedeniyle “cinsel sapkın” olup olmadığını merak eder, kendilerini suçlar dururlar. Oysa, fantezilerimiz, her konuda olduğu gibi, cinsellikte de yaşamı renklendiren, kişiye özel kılan, değişkenlik kazandıran, yaratıcı motiflerdir. Fanteziler sürekli bir partneri olan veya olmayan kadınların cinsel yaşamını monotonluktan, sıradanlıktan uzaklaştırıp, zenginleştirirler.
Cinsel fantezilerimizin içeriği ne olursa olsun, kimseye zararları yoktur. Dahası, cinsel fantezilerle cinsel yolla bulaşan bir enfeksiyona yakalanma riski de yoktur. Gerçek yaşamda uygulamaları gerekmez, hatta kurulan fantezileri gerçekten yaşamak istememizde gerekmez. Onlar yalnızca fantezidir, cinsellikten aldığımız hazzı artırırlar. Cinsel fantezilerimiz, bize özeldir, kimseyle, cinsel eşimizle de her zaman paylaşmak zorunluluğumuz yoktur. Bazı kadınlar cinsel fantezileri bir ihanet gibi yaşar ve suçluluk duygusu çok artarken, bazı kadınlar eşlerinin cinsel fantezilerini bir tehdit, dışlanma gibi yaşayabilir. Kadınların fantezilerinin zenginliğini en iyi Nancy Friday¬’in bu konudaki kitabı “Benim Güzel Bahçem” de bulabiliriz.

Herkes çok güzel, çok yakışıklı, çok çekici olamaz. Ama herkes, kendi bedenini tanıyabilir, kendisini cinsel olarak uyaran durumları, fantezileri keşfedebilir ve cinsel hazzını artırabilir. Fantezisi olmayanın cinselliği kısa sürer. Kendimizin veya partnerimizin düş gücünün cinselliğimizin potansiyelini artırmasına sansür koymayalım.
İlişki ile ilgili sorunlar

Partnere yönelik olumsuz duygular, partnere ilgi kaybı, aldatılma, eşler arası iletişim zorlukları ve benzerleri partner ile ilişkili sorunlar cinsel yaşamı doğrudan etkileyebilir. ilişki sorunu devam ettiği sürece cinsel soruna yönelik tedavi etkili olmaz.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Gönül Erdal Dağıstanlı

Uzm. Dr. Gönül ERDAL DAĞISTANLI, 1966 yılında Ankara’da doğmuştur. Lise öğrenimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde bitirdikten sonra Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yapmış ve Psikiyatri Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitiminin yanı sıra Bilişsel Kognitif Terapisi, Duygulanım, Düşünce Davranış Terapisi ve Sağlık Kurumları İşletmesi eğitimlerini de başarı ile tamamlamış olan Uzm. Dr. Gönül ERDAL DAĞISTANLI, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Asistan ve Başasistan olarak görev yapmıştır. 2000 yılında Ankara Valiliği Madde Bağımlısı Sokak Çocukları Tedavi Merkezi'nin Başhekimlik görevini sürdürmüştür. 2000-2005 yılları arasında Ankara Numune Hastanesi Psikiyatri Kliniğinde görev y ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Cinsel sorunlar
Uzm. Dr. Gönül Erdal Dağıstanlı
Uzm. Dr. Gönül Erdal Dağıstanlı
Ankara - Psikiyatri
Facebook Twitter Instagram Youtube