Juıce akımı

Juıce akımı

Yeni çıkan trendlerin akımına hızlı kapılan bir milletiz. Hemen gözümüzde büyütür, her derde deva geldiği hakkında yorumlar yaparız. Juice akımı da bunlardan biri. Sosyal medya paylaşımları juicedan geçilmiyor.

Juice, sebze ve meyvelerin blenderdan geçirilerek tüketilmesi anlamına geliyor. Kahvaltısını bu şekilde tüketenlerden tutun da 3 ana öğününü böyle geçirenler bile var. Peki juice faydalı mıdır? Zararlı mıdır? Gerekli midir? Hadi bir göz atalım.

Meyve sıkacağının modası geçtiğinden beri meyvelerin suyunu tüketmek rafa kalkmıştı. Ta ki blender modası başlayana kadar… Sebze ve/veya meyveleri blenderdan geçirip (posası içinde kalıyor!), e biraz da tatlandırıp tüketmek kimin işine gelmez ki. Herşey buradan bakıldığında iyi gözükse de aslında bilinçsiz tüketimi faydadan çok zarar veriyor. Çünkü;

Sebzeyi ve/veya meyveyi sıvı hale getirmek sizi uzun süre (2-3 saat) tok tutmaz

Antioksidan içeriği azalır

Fazla ve kontrolsüz meyve tüketimi kilo alımlarına ve karaciğer yağlanmasına neden olabilir

Diüretik ilaç kullanan kişilerin, tansiyon hastalarının, böbrek hastalarının juice içmeleri tansiyon yükselmelerine neden olabilir ve vücuttaki su yüzdesini düşürebilir

İçeceğin içeriğine bağlı olarak kişide kan şekeri dalgalanmaları olabilir, bu da tatlı krizine neden olabilir

Günlük ihtiyacı karşılamaya yeterli gelmez, bu yüzden vücutta eksikliklere yol açabilir.

Sebze tüketmeyen, kilo almak isteyen, ödem problemi olan, kabızlık sıkıntısı yaşayan, kahvaltı etmeye fırsat bulamayanlar için bir alternatif olabilir. Benim önerim, günde 1, maksimum 2 öğününüzü (kahvaltı, ikindi gibi) bu şekilde tüketmeniz ve tüketmeden önce mutlaka bir diyetisyene danışmanız.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Duygu Kopan

Etiketler
Sağlıksız
Dyt. Duygu Kopan
Dyt. Duygu Kopan
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube