Jinekolojide laparoskopik girişimler:

Jinekolojide laparoskopik girişimler:

Günümüzde jinekolojik pek çok operasyon laparoskopik yöntemlerle yapılabilmektedir. Laparoskopik operasyonlarda göbek deliği hizasından 10 mm çaplı bir kamera ve karnın alt bölgesindeki 2 veya 3 bölgeden 5 mm çaplı cerrahi aletler yerleştirilerek işlem yapılır. Laparoskopik(kapalı) operasyonlarda hastanın karnında daha küçük operasyon izleri olur ve kozmetik açıdan açık operasyonlara göre daha estetik bir görünüm sağlanır. Kesi alanı küçük olduğu için ağrı,kanama ve cerrahi sonrası enfeksiyon riski daha azdır.Hastalar daha kısa sürelerde mobilize olur ve daha hızlı taburcu edilirler. Laparoskopik olarak yumurtalık kisti operasyonları,dış gebelik operasyonları,myom operasyonları,rahim alınması operasyonları gibi pekçok önemli işlem yapılabilmektedir.

JİNEKOLOJİDE HİSTEROSKOPİK GİRİŞİMLER:

Histeroskopi rahim içini ve tüplerin rahime açılan kısmının optik kamera eşliğinde incelenmesi işlemidir.Operasyon vajinal yoldan rahim ağzı kanalından özel aletlerle rahime girilerek yapılır. Histeroskopi operasyonları başlıca Kısırlık (infertilite) nedenlerinin araştırılmasında , rahim içinden kaynaklanan patolojik durumların araştırılması ve tedavisinde,tekrarlayan düşüklerin nedenlerinin incelenmesinde ve tedavisinde, anormal adet kanamalarının nedeninin araştırılmasında ve tedavisinde önemli bir tanı aracıdır.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mustafa Derda Kaya

Op. Dr. Mustafa Derda KAYA, 1978 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ankara Başkent Üniversitesi'nde yapmış Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur. 

Mecburi hizmetini Aksaray Doğumevi Hastanesi'nde yerine getirmiş ve Antalya Atatürk Devlet Hastanesi'nde çalışmış olan Op. Dr. Mustafa Derda KAYA, iyi derecede ingilizce bilmekte ve yurt dışı kongrelere katılımı olup, 2007 yılında ENTOG bünyesinde 17.Avrupa Obsetri ve Jinekoloji asistanları değişim programı dahilinde Avusturya Linz Konventhospital Barmherzige Brüder’de çalışmıştır.

Op. Dr. Mustafa Derda KAYA, mesleki çalışmalarına Antalya Özel Olimpos Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Jinekolojide laparoskopik girişimler
Op. Dr. Mustafa Derda Kaya
Op. Dr. Mustafa Derda Kaya
Antalya - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube