İzsiz göğüs büyütme ameliyatı

İzsiz göğüs büyütme ameliyatı

Estetik cerrahi ameliyatlarında hedef mükemmeli yakalamaktır. Mükemmeli yakalamak, mümkün olduğunca doğal görünümlü bir sonuç vermek ve ameliyat edildiğine dair herhangi bir belirti oluşturmamakla mümkündür.

Estetik cerrahide amaç mümkün olduğunca doğal görünümü yakalamak ise ameliyat izinin varlığı doğal görünüme ve mükemmeliyete gölge düşürür. Estetik göğüs büyütme ameliyatlarında en az iz oluşturma hedefinden yola çıkarak, koltuk altında gözden uzak olan 3 cm lik kesi sonrası kalan belli belirsiz izi dahi daha da küçültmek adına, 14-15 milimetre (1,4-1,5 cm) gibi olabilecek en küçük kesi ile neredeyse hiç iz oluşturmayacak halde yapılabiliyor. 

Bu teknik uygulandığında, silikon, koltukaltındaki kesi içinden yerleştiriliyor. Yapılan tüm ameliyatlarda koltukaltındaki 1,5 cm lik ameliyat izi, aradan 6 ay kadar bir süre geçtikten sonra oldukça silik hale geliyor, 1-1,5 yıl sonra da tamamen gözden kayboluyor. Ameliyat kesisi, koltukaltında olduğu için göğüs üzerinden hiçbir yer kesilmiyor ve böylece göğüs üzerinde ameliyat izi oluşturulmayarak göğsün orijinal ve doğal görünümü de korunuyor. Ameliyat yarasının 1,5 cm gibi oldukça küçük olması, iyileşmeyi de son derece hızlandırıyor. Ancak bu teknik, özellikle hamileliğin ardından göğüsleri yıpranmış kadınlar için çok da uygun olmayabilir. Bu gibi durumlarda göğüsleri daha iyi toparlayabilecek farklı seçeneklerin de göz önünde tutulmasında yarar vardır. Ancak, göğüslerde herhangi bir yıpranma söz konusu değil ise, göğüslerde gevşeme, sarkma, boşalma yok ise göğüs büyütmede uygulanan bu teknik göğüs üzerinde estetik olarak iz bırakmamak için en ideal tekniktir.

Avantajları:

 

 

 

1- Emzirebilme

2- Duyu kaybı olmaması

3- Göğüs üzerinde ameliyat izi olmaması

4- Hızlı iyileşme

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Nazmi  Bayçın

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Nazmi  Bayçın
Op. Dr. Nazmi Bayçın
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube