İştahsızlık nedir ?

İştahsızlık nedir ?

 

İştahsızlık belenmeye karşı isteksizlik olarak tanımlanabilir. Tüm çocukların % 25-40’ında, büyüme geriliği olanların % 80’inde bulunmaktadır.

 

Genellikle 2 yaş civarında ortaya çıkan iştahsızlık çoğunlukla psikolojik veya tıbbi sebeplerden kaynaklanmaktadır.  İştahsız çocuk, ağızdan beslenmeye karşı direnç gösteren, dolayısıyla büyüme ve günlük aktiviteler için gerekli enerji ve proteini alamayan çocuklara denir. Çocuğun büyümesi ve gelişmesi ile ilgili bir sorun yoksa çocuk tıbben iştahsız değildir. Çocuğun besinleri gerçekten yememesinin yanı sıra, aileyi tatmin edecek kadar yemek yememesi de o çocuğun iştahsız olarak algılanmasına neden olabilmektedir. Çocuğunuz sizi mutlu edecek kadar yemek yemeyebilir, ama tükettikleri ile normal büyümesi devam ediyorsa sorun yoktur.

 

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu

Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU, lisans eğitimini 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nde tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 2005 yılında aynı üniversitede yüksek lisans çalışmalarını da tamamlayarak lisansüstü derecesini ve Klinik Diyetisyenlik uzmanlığını almıştır.

2002 - 2007 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde klinik diyetisyenliğin yanı sıra endokrin ve çocuk alanlarında Uzman Diyetisyen olarak görev almış olan Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU,  2007-2010 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Uzman Diyetisyen olarak hizmet vermiştir.

2010 yılında Ankara'da İdil İmamoğlu Beslenme Danışmanlığı’nı kurmuş olan Uzm. Dyt. İdil İMAMOĞLU, merkezinde sağlıklı beslenme ve diyet uzmanı olarak başarılı çalışmalarına devam etmektedir.

Etiketler
İştahsız çocuk
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu
Uzm. Dyt. İdil İmamoğlu
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube