İple yüz germe

İple  yüz germe

Bireylerin genetik yapısı, çevresel faktörler, yaş ve yer çekiminin etkisi ile farklı şekillerde ve farklı bölgelerde yaşlılık bulguları ortaya çıkmaktadır. Cilt, yaşlanmanın etkisiyle sarkmaya başlar, cilt sıkılığı azalır ve cilt kontörünü kaybeder.

Kaz ayakları oluşumu, kaşların aşağı düşmesi, göz kapaklarındaki torbalanmalar, alın çizgileri, ağız kenarı çizgileri (nazolabial) gibi şikâyetler ilk deforme belirtileri olarak ortaya çıkmaktadır. Epidermis ve dermis tabakasında oluşan yüzeysel incelme ile kırışıklıklar daha da görünür hale gelmektedir.

Kas tonusunun kaybedilmesi ile oluşan sarkmalarda ve kırışıklıkların giderilmesinde kullanılan iple yüz germe;  ağır ve zor olan yüz germe ameliyatlarının aksine,  bireylerin yaşamını olumsuz yönde etkilememekte ve uygulamada konfor sağlamaktadır.

İple yüz germe;  anestezi almak istemeyen, ameliyatın yan etkilerinden çekinen, kısa sürede sosyal yaşamına devam etmek isteyen hastalara uygulanan alternatif bir yüz germe yöntemdir. Daha canlı,  güzel ve doğal bir görünüme kavuşmak amacı ile tercih edilen iple yüz asma tekniği cinsiyet farkı olmaksızın cildin doku kalitesi baz alınarak, kadın erkek tüm bireylerde kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Sarkmış yüzün toparlanmasında, boyun sarkmalarının giderilmesinde, ağız çevresi kırışıklıklarında, çökmelerde, kaş kaldırmada, yanak ve ağız kenarı yarılmalarında, kaş düşmelerinde, gıdı düşmelerinde ve vücudun diğer sarkan bölgelerinde neştersiz olarak yapılan bu uygulama ile tek seansta acısız, ağrısız olarak işlem gerçekleştirilmektedir. Bu uygulama yoğun sarkma ve aşırı derin çizgilere sahip kişiler için ideal sonuç vermeyebilir.

Hasta, muayene edilerek derideki problemler tespit edilir. Ve belirlenen bölgelere kılçıklı ipler yerleştirilerek uygulamaya geçilmektedir. İpler,  cilt altındaki kolajen sentezini uyararak cildin gergin kalmasını sağlamaktadır.  Aptos iplikler, thread lift, elastic suture, silhouette soft iplikler gibi farklı iplik çeşitleri kullanılmaktadır. Bu uygulama karın, kalça, üst kol sarkmalarında da kullanılabilir fakat yüz ve boyun bölgesine uygulandığında daha etkili sonuçlar vermektedir.

Cilt dokusuna uyumlu,  özel olarak üretilen iplerin ince bir iğne yardımı ile gerilmesi istenilen bölge cildinin alt tabakası (dermis) içerisine yerleştirilmesi ile gerçekleşen ameliyatsız yüz germe işleminde, cildin hasar durumuna göre, kullanılan iplik sayısı değişmektedir. İplikler,  incelikleri sayesinde cilt altında hissedilmemektedir. Hastanın isteğine göre, uygulanacak bölgede anestezik kremler kullanılabilmektedir. Cilt tabakasının altına minimal girilen bu işlemde,  yoğun hazırlık sürecine girmeye gerek yoktur. Hastalar; kesi, ameliyat stresi yaşamadan 15-30 dakikada güvenilir sonuçlar almaktadır. İşlem sonrası, iğnenin giriş noktalarında az da olsa ödem oluşabilmektedir. Oluşan kızarıklıklar ise, 5-6 gün içerisinde geçmektedir.

Uygulanan işlem sonrasında fark hemen görülebilmektedir. Ve etkisini 1 ya da 2 yıl süre ile devam ettirebilmektedir. Bireyler, iple cilt gençleştirme işleminin hemen sonrasında günlük aktivitelerine en kısa sürede dönebilmektedir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu

Uzm.Dr Akif MEHMETOĞLU, 1983 yılında Azerbaycan'da doğmuştur. 1997-2001 yılları arasında Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde, 2001-2005 yılları arasında Kara Harp Okulunu tamamladıktan sonra. 2005-2006 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngilizce Hazırlık bölümünde 1 yıl eğitim almıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Lisans eğitimini, 2006-2012 yılları arasında tamamlayıp tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘Deri ve Zührevi Hastalıklar’ alanında başladığı “Psoriasis Hastalarının Biyolojik Tedavide Kalım Süresi” Tezi ile 2016 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 2014 yılında Bakü’de düzenlenen Dermatoonkoloji toplantısında; “Merkel Hücreli Karsinom ve Bazal Hücreli Karsinomun Bir Arada Görüldüğü Bir Olgu” ve “Generalize Püstüler Psoriasisli 3 Çocuk Olguda Adalim ...

Etiketler
Ameliyatsız yüz germe
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube