İple kepçe kulak estetiği

İple kepçe kulak estetiği

İple Kepçe Kulak Estetiği

Kepçe kulak estetik ameliyatı yıllardır yapılan bir ameliyattır.  Geleneksel Kepçe Kulak Ameliyatında; Kulak arkasında bir kesi yapılır ,kıkırdak geriye doğru katlanır, cilt kapatılır, kulak sarılır ve en az 10-15 gün sargılı kalır.

Onaltı yıldır bilinen iple kepçe kulak düzeltilmesi ameliyatı her hastaya uygun değildir. Uygun hastalarda ise güzel bir yöntemdir.

İple yapılan teknikte  kulak arkasından özel bir alet ve bir ip yardımı ile hiç kesi yapmadan kulak geriye doğru katlanır. Kesi olmadığından sonrasında pansuman ,bandaj gerektirmez, iz olma ihtimali çok azdır. Yaklaşık 15-20 dakika içinde lokal anestezi ile sadece kulak bölgesi uyuşturularak yapılır. Ameliyat sonrası  kulağı korumak amacıyla üzerine bir saç bandı takılır.

iple kepçe kulak estetiği istiyorum. Ben uygun bir aday mıyım?

Bunun değerlendirmesini yapabilmek için sizi muayene etmem gerekir.

 

iple kulak estetiğinin avantajları nelerdir?

En önemli avantajları kulak arkasında uzanan bir kesiğin olmaması, pansumana gerek kalmaması, hastanın birkaç saat içinde kulaklarını açarak normal işine geri dönebilmesidir. işlem dakikalar içinde tamamlanır. Ertesi gün duşunu alabilir. Kanama olmaz, deri kesilmediği için deri dikişi gerekmez. Sonuç ameliyat sırasında hastaya gösterilir.

Dezavantajları nelerdir?

işlem sonrası birkaç gün ağrı olur ve ağrı kesici ilaç kullanmak gerekir. Ayrıca kulaklarda açılma ihtimali vardır. Açılma olması halinde iple tekrar düzeltme yapılabilir. Daha önce iple kulak estetiği geçirenlerde diğer yöntemlerle de düzeltme yapılabilir. Her estetik girişimde olduğu gibi bu durumda hekiminizin ne yapacağını kendisi ile baştan konuşmanızı öneririm.

iple kulak estetiği fiyatı nedir?

iple kulak estetiği fiyatı için estetik cerrahınızdan bilgi alabilirsiniz.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Köksal

Op. Dr. Mehmet Köksal
Op. Dr. Mehmet Köksal
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube