İnvisalign (telsiz ortodonti)

İnvisalign (telsiz ortodonti)

Telsiz diş tedavisi olarak bilinen İnvisalign tedavisi nedir?

İnvisalign tedavisi tel ya da braket kullanmadan, kişiye özel üretilen ve 2 haftada bir değişen, şeffaf  plaklarla dişleri düzelten bir sistemdir. Takılan her yeni plakta bir miktar diş hareketi gerçekleşir ve bu şekilde bizi planladığımız sonuca ulaştırır.

Her çapraşık diş tedavisinde uygulanır mı?

Günümüzde İnvisalign tedavisini pek çok vakada başarıyla uygulayabilmekteyiz. Ancak vakanın bu tedavi şekline uygun olup olmadığının belirlenebilmesi için İnvisalign sertifikası olan bir ortodonti uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekir.

İnvisalign tedavisi uygulama aşamalarını kısaca anlatır mısınız?

İlk seansta hastamızın röntgen, ölçü ve fotoğraf gibi rutin tedavi başlangıç kayıtları alınır ve bu materyaller Align Teknoloji’ye gönderilir.  Hastamızın ölçüleri taranarak 3 boyutlu modeller elde edilir ve bu modeller üzerinde hastaya özel tedavi planlaması yapılır.  Yaptığımız tedavi planlamasına göre gerekli diş hareketleri aşama aşama gerçekleştirilir ve bu aşamalara uygun plaklar üretilerek bize gönderilir. Bu işlemler yaklaşık 6-7 hafta gibi bir zaman alır.

Tel ile yapılan ortodonti tedavilerinden farkı nedir?

En büyük avantajları tamamen estetik olmaları ve hasta kullanımı açısından çok konforlu olmalarıdır. Takılıp çıkarılabilir olmaları temizlik açısından büyük kolaylık sağlar. Hastaların uyum sağlamaları braketlere göre çok daha kolaydır. Braketlerde görülen yanak ve dudakta yaralanma gibi problemler yaşanmaz. Konuşmada herhangi bir sıkıntıya sebebiyet vermezler.  Sık kontrole gelmekte zorlanan hastalarda randevu aralıkları geniş tutulabildiği için avantaj sağlarlar.

İnvisalign tedavisinin dişlere ya da dişetlerine bilinen bir zararı var mıdır?

İnvisalign tedavisinin dişlere ya da dişetlerine herhangi bir zararı yoktur. Çünkü her plakta yaklaşık 0.25 mm diş hareketi gerçekleştirecek düşük kuvvetler uygulanır. Ayrıca plakların sınırları dişetlerine zarar vermeyecek şekilde sonlanır.

İnvisalign tedavisi hangi yaş aralığına uygulanmaktadır?

İnvisalign tedavisi daimi dişlerinin sürmesi tamamlanmış hastalarda uygulanabilir. Yani yaklaşık 12 yaş ve üzeri uygun vakalarda kullanılabilir. 

İnvisalign tedavisi ne kadar sürer?

Tedavi süresi vakanın şiddetine göre değişmektedir. Bu süre 6 ay-2 yıl arasında değişebilir.

İnvisalign tedavisi tel ile yapılan ortodontik tedavilerden daha pahalı mıdır?

İnvisalign tedavisi tel ile yapılan tedavilere göre maliyeti daha yüksek olan bir tedavidir.
 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Fatma Yalçın Zorlu

Etiketler
Diş çürümesi
Dr. Dt. Fatma Yalçın Zorlu
Dr. Dt. Fatma Yalçın Zorlu
Balıkesir - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube