İnfertilite - kısırlık nedir ? tedavi seçenekleri

İnfertilite - kısırlık nedir ?  tedavi seçenekleri

İnfertilite nedir? - Op. Dr. Flora Çitgez

Bir çiftin 12 ay boyunca düzenli cinsel ilişkiye girdiği ve korunma yöntemi uygulamadığı halde hamile kalamama durumudur. Daha önce hiç gebelik oluşmamışsa primer (birincil) infertilite; canlı doğumla sonuçlansın ya da sonuçlanmasın en az bir gebelik oluşmuş ise sekonder (ikincil) infertilite olarak tanımlanır.

İnfertilite Kimlerde görülür?

İnfertiliteye çeşitli faktörler neden olur ve hem erkek hem de kadınları etkileyebilir.

İnfertilite Tedavi seçenekleri?

Hormon tedavisi, ovulasyon terapisi, yapısal sorunlar için cerrahi çözümler ve sperm sayımı ilaçları gibi infertilite tedavisi için denenebilecek birkaç yol vardır.

İnfertilite tedavileri için en yaygın tedavilerin bazıları intrauterin dölleme (aşılama tedavisi), in vitro fertilizasyondur.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Flora Çitgez

Op. Dr. Flora ÇİTGEZ, 1980 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru ünvanı almıştır. İhtisasını ise, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırms Hastanesi'nde yaparak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Flora ÇİTGEZ, mesleki çalışmalarına Özel Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Kısırlık
Op. Dr. Flora Çitgez
Op. Dr. Flora Çitgez
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube