İmplant tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler

İmplant tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler

İmplant Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İmplant yaptırmadan önce ve implant yaptırdıktan sonra kişilerin dikkat etmesi gereken durumları sizler için hazırladık.

dis-implant-2

İmplant İşlemi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Herhangi bir kronik rahatsızlığı ya da herhangi bir ilaca alerjisi bulunan (tansiyon, şeker, kalp hastalığı v.s) hastalarda tedavi öncesi tetkiklerin yapılması önem taşıyor. Mevcut kronik hastalığı bulunan kişilerin uzun süreli kullandığı ilaçlar ile ilgili mutlaka diş hekimini uyarması gerekiyor. İmplant tedavisi öncesi verilen ilaçların düzenli kullanımı da yapılan tedavinin kalıcı olmasını sağlıyor. İmplant öncesi pıhtılaşmayı geciktiren antikoagülan ilaçların (aspirin türü) diş hekiminin belirttiği süre içerisinde kullanılmaması gerekiyor. Yapılan tedavi öncesinde de sonrasından da ağız ve diş sağlığının önemini vurgulayan uzmanlar, dişlerin düzenli temizlenmesi konusuna önem gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.

İmplant İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler;

İmplant tedavisinde öncesi kadar sonrasında da sürecin önemlidir. İmplant sonrasında sızıntı seklinde kanamalar olabilir, ilk 24 saat boyunca işlem yapılan bölgede herhangi bir çiğneme yapılmaması gerekir. İmplanttan sonra uyuşukluk geçinceye kadar yiyecek ve içecek tüketilmemesi gerekir, farkında olmadan uyuşuk bölgelerin ısırılarak yara oluşumuna zemin hazırlıyabiliriz. İmplant uygulaması sonucunda ağrı yaşandığında kan sulandırıcı (Asprin gibi) ilaçların tüketilmemesi gerekir, diş hekiminin uygun gördüğü ağrı kesicilerin kullanılması gerekir. 24 saat süreyle sigara içilmemesi ve alkollü içkilerden kaçınılması gerekir, sigara ve alkol çekim veya implant yapılan bölgede kanamayı arttırabilir.

İmplant işlemini takiben 24 saat normal ağız bakımı uygulamalarına devam edilebileceğini, ılık tuzlu su, karbonatlı su veya ağız gargaralarından yararlanabilirsiniz, bu işlemler yara ortamını temizleyerek, iyileşmeyi hızlandırır, işlem sonrası ağız kokusunu azaltarak, mikrop birikimini engeller.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Bekir Talat Ekiz

Etiketler
İmplant tedavisi
Dt. Bekir Talat Ekiz
Dt. Bekir Talat Ekiz
Mersin - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube