Ihtiyarlanmanin geciktirilmesi

Ihtiyarlanmanin geciktirilmesi

  

        Yasam seviyemizin ve yasam suremizin arttigi  digital teknolojinin  egemen oldugu bir cagda yasiyoruz,oyleki evlerimiz teknolojik aletlerle dolu ve konforlu son model arabalarimiz var,konforlu ve hizli ucaklarla dunyanin her yerine kisa surede gidebiliyoruz.Dunyanin her yerine aninda hemde  goruntulu olarak ulasabiliyoruz,hicbir bilgi bizden artik uzak degil aninda onlara ulasabiliyoruz.

       Ama kendimizi cok iyi hissedemiyoruz halsizlik, kronik yorgunluk ,uykusuzluk sirt-boyun basta olmak uzere kas agrilarimiz hic eksik olmuyor dahada kotusu mutlu degiliz..Yaslanmak kacinilmazdir fakat saglikli yaslanmak ,yipranmalari azaltmak ve yaslanmayi yavaslatarak  doktordan ve ilactan uzak saglikli ve mutlu bir yasami yakaliyamiyoruz.

     Aslinda kesfetmek kavraminin hakkini vererek yasiyoruz ve bizim rahatimiz icin binlerce bilim insani geceli gunduzlu durmaksizin calisiyor.Bilimle ,teknolojiyle,tipla ugrasmayan  insanlar icin gercekten hayatta kesfedecek bir sey kaldimi? Kalan ne olabilirki demeyin var,buda Farkinda yasami kesfedip hayata gecirmek..

     Gunluk hayatin karmasasi icindeki insan,doganin kendine sundugu yeteneklerini dahi kullanmayi unutabiliyor.Aslinda yasadigimiz dogal ortamla bedenimiz oylesine buyuk bir uyum icerisinde ki,doga bedenimize yapabilecegimiz butun olumsuzluklari  tamamen bertaraf  edecek cozumler sunmakta fakat biz insanlar bunun yeterince  farkinda  degiliz.

      Vucut ve zihin sagligimizi,calisma ve  sosyal hayattaki  yakin ve  uzun vadeli hedeflerimizi  gerceklestirmekle  koruyabilecegimiz sanrisiyla surduruyoruz.Oysa, modern  hayatin bize sundugu bircok nimet sagligimizi tehdit ediyor.

Gozlerimizin gordugu,ellerimizin dokundugu,ruhumuzun algiladigi ve algilayamadigi bir cok etken bizi saglikli bir yasamdan uzaklastirirken daha neyle karsi karsiya oldugumuzun farkinda bile degiliz.Temelde butun bu olumsuzluklari yenmek icin son derece basit onlemler bize yetecektir...

         Aslinda lafi uzatmadan amacimi soyleyeyim:Bu birbirini takip edecek  duzenli araliklarla yayinlanacak  yazi  dizimin gayesi ANTI-AGING  felsefesinin rehberliginde insanin kendini kesfetmesi farkindaligini artirmasini saglamaktir.

Insanin var oldugu dogal ortam icinde bedenini ,bedeninin isleyisini kesfetmesidir.Vucut  ve zihin sagliginin modern dunyada yasarken karsilasacagi olumsuz kosullardan koruyabilme yetenegini kullanmayi ogrenmesidir..Zihin sagligini korumanin beden sagligini  korumaktan gectigini hatirlatmaktir.Basit sanilan kucuk  rahatsizliklarin vucudumuzda kalici hasarlara davetiye cikardigini ,oysaki bu gibi rahatsizliklarin tedavisi kadar ,bunlardan korunma yollarininda onemli oldugunu kavratmaktir.

       ANTI-AGING bir akim yada moda degildir.Yasamimizin her aninda bizi diri,dinc uyanik mutlu huzurlu ve saglikli kilacak bir rehberdir..Yaslarimizin her  bolumunun kendine has bir cekiciligi vardir.Bebeklik cocukluk genclik orta yas ve yaslilik ,bizim irademiz ve kontrolumuz disinda yasadigimiz olgulardir ancak insan bilincli olursa bu olgulari kabullenip hayatinin her anindan zevk alarak yasayabilir..Devam edecek yazilarimda hangi yasta olursaniz olun bugunden baslayarak yasadiginiz donemin guzelliklerini kesfetmenize rehberlik etmektir.

Bu gonulluluk ve irade uzerine kurgulanacak gelistirilecek surectir.Farkindaligi arzulamak kaliteli bir yasamin mujdecisidir.Ve saglik bakimindan kaliteliu bir hayat,teknolojinin bize sundugundan binlerce bulustan daha yararlidir.

Yasaminizin hangi doneminde olursaniz olun Farkinda Yasamak icin gec kalmadiniz unutmayiniz.

 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hüseyin Umut

Dr. Hüseyin Umut
Dr. Hüseyin Umut
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube