İdeal kilo verme diyeti

İdeal kilo verme diyeti

Sağlıklı zayıflamanızı sağlayacak küçük tüyolar
İdeal kilo verme, ancak bireye özgü hazırlanan diyetlerle sağlanabilir ve sanılanın aksine, hızlı kilo vermek anlamına gelmemektedir.İdeal kilo verme hızı, bireyin yaşına, vücut ağırlığına, boyuna ve fiziksel aktivitesine bağlı olarak değişebilir.

Kilolarınızdan yavaşça kurtulun
Kilo vermeyi hedefleyen kişilerdegenellikle ilk önce hızlı kilo vermeisteği oluşur. Ancak hızla verilen kiloların yine hızlı bir şekilde geri alındığı unutulmamalıdır. İdeal kilo verme diyetlerinde, amaç mümkün olduğunca yağ dokusundan kayıp vermeyi sağlamaktır. Şok diyetler ve hızlı kilo verdiren diyetler, metabolizma hızını düşürdüğü için, verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri alırsınız.
 
Kaslarınızı koruyun
Yağsız dokuyu mümkün olduğunca korumak, ideal kilo verme amacına ulaşmak demektir. Yağsız kütleyi korumak için uygulanan diyet, mutlaka sporla da desteklenmelidir. Spor, sağlıklı zayıflamak isteyen her bireyin yapması gereken bir aktivitedir. Spor ile beraber kaslarınızı koruyarak, daha düzgün ve sıkı vücuda sahip olabilirsiniz.

Düzenli yürüyüşler yapın
Zayıflamak için haftada ortalama 3 gün en az 45er dakika yürümek, yağsız doku olan kasların kaybını önlerken, yağ yakmayı da sağlar. Kilo verme esnasında bireyin metabolizma hızıister istemez düşer.  Bu nedenle, ideal kilo verme diyetleri metabolizmayı hızlandırıcı besinler ve spor içerir.
 
Metabolizmanızı hızlandıran besinlere yer verin
Günlük diyetinize greyfurt, yeşil elma, kırmızı biber,  yoğurt, tarçın, yeşil çay, kahve, badem, yulaf ezmesi, kereviz, brokoli, karabiber, kırmızı biber ve çörek otu gibi besinleri dâhil ederek metabolizmanızı hızlandırabilir ve yağ yakımınıarttırabilirsiniz.

Fazla kilolarınızdan kurtulun
İdeal kilo verme hedefleriniz arasındaysa, bir diyetisyene danışarak,  metabolizmanızı hızlandıran ve yağ yakımını artıran besinler içeren bir diyet uygulamalı ve sporu yaşamınıza dâhil etmelisiniz. Böylece fazla kilolarınızdan kurtularak yaşam kalitenizi arttırabilirsiniz.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Emre Uzun

Etiketler
Kilo verme yöntemleri
Dyt. Emre Uzun
Dyt. Emre Uzun
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube