Hücre spreyi tedavisi

Hücre spreyi tedavisi

Yanık , yara izi ve vitiligo gibi hastalıklarda iz gidermede dermabrazyon dediğimiz cildin zımparalanması  ya da greft dediğimiz cilt yaması kullanılmaktaydı. Fakat dermabrazyon iz gidermede tek başına belli yere kadar fayda etmektedir. Özellikle akne skarlarında zımpara ile cilt düz hale getirilmekte ve kendi halinde iyileşmeye bırakılmaktadır.

Yanık ve yara izlerinde ise deri grefti alındığında alınan sahada iz kalması, alınan yamanın uygulanan bölgeye özellikle geniş yanıkta yetmemesi gibi zorluklarla karşılaşılabilmektedir. 

Dünyada varılan son teknoloji hücresel tedavi seçenekleri ile yara izi, yanık ve akne isi , vitiligonun giderilmesidir. Hücre spreyi yöntemi dermabrazyon ve deri yaması seçeneklerini birleştirmiştir. Öncelikle yara izi, yanık izi , akne izi olan sahaya dermabrazyon uygulanır. Daha sonra 2 cm lik koltuk altı gibi görünmeyen bölgeden alınan deri grefti Florence Nightingale genetik laboratuvarında  hücrelerine ayrılarak içerisinde epitel hücresi ve cilde rengini veren melanosit hücreleri içeren özel besi yeri içinde solüsyon hazırlanır. Bu solüsyon zımparalanan sahaya uygulanır ve özel pansumanla kapatılır.

Böylece çok geniş sahalara küçük bir deri parçasından hazırlanan hücreler yayılmış olur ve iyileşme süreci beklenir. Özellikle vitiligo gibi kesinleşmiş tedavisi olmayan hastalıklarda dünyada uygulanan son teknik HÜCRE SPREY tedavisi olmuştur.

Teknik genelde sadece iz olan bölge uyuşturularak yani lokal anestezi altında yapılır. İşlem hücre ayrıştırması dahil 1 saat sürer.İşlemden sonra hemen evinize gidebilirsiniz.

HÜCRE SPREYİ Uygulama Alanları:
-Yara izi
-Yanık İzi
-Vitiligo
-Bıçak izi
-Faça izi
-Akut Yanıklar
-Akne -Sivilce izi

Op.Dr. Serkan DİNAR
 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar

Etiketler
Yara
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
Op. Dr. Mehmet Serkan Dinar
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube