Hoş kokulu tarçınımız ve mucizeleri

Hoş kokulu tarçınımız ve mucizeleri

Tarçının sağlık üzerine etkilerine dair bir çok araştırma yapılmış ve hala yapılmakta.2014 yılında yayınlanan birçok büyük çalışmanın sonucu tarçının şeker seviyesi ve kolesterolü olumlu etkilediğini göstermektedir.

Yine bu çalışmaların sonuçları tarçının 1-4 ay süre ile düzenli kullanımında açlık şekeri ortalama 25 mg,kolesterol ise ortalama 15 mg düşmektedir.

Genel olarak vücuda faydalarını şöyle sıralayabiliriz.

*Her gün yarım çay kaşığı tarçın kötü kolesterolü düşürür ve daha dengeli bir kan şekeri düzeyi sağlamaya katkıda bulunur.

*Anti-mikrobiyal bir baharat.Bazı bakterilerin üremesini önleyici etki göstermektedir.Bu özelliğinden dolayı gıda sanayisinde kullanılmaktadır.Ayrıca antibakteriyel özelliğinden dolayı tarçın ve tarçın çayı ağız hijyeni için de tercih edilebilir.

*Beyin aktivitesini artırıcı etki gösterir. Yapılan bir araştırmaya göre tarçın kokusunun hafızayı geliştirdiği ve bilişsel fonksiyonu arttırdığı belirtilmektedir.

*Diyet lifinin iyi bir kaynağıdır. Kan şekerini düzenleyerek iştahı azaltır.Eğer şeker hastasıysanız hem kan şekerini dengelemek hem de uzun süre tok hissetmek için özellikle bazı meyvelerinize ve diğer besinlerinize tarçın ekleyebilirsiniz.

*Meyve tatlılarının üzerine, kek ve kurabiyelere hazırlama sırasında hem lezzetlendirmek  hem de daha uzun süre iştahı baskılamak için tarçın ilave edebilirsiniz.

*Suyunuzun içerisine çubuk tarçın ekleyerek içimini kolaylaştırabilir ve suyunuza hoş bir tat katabilirsiniz.

Sağlıkla kalmanız dileklerimle ...

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Serap Akdağ

Dyt. Serap AKDAĞ, 1992 Yılında Osmaniye'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 2010 yılında birincilikle tamamlamış ve Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde lisans eğitimine başlamıştır. 2014 yılında onur belgesi alarak üniversite eğitimini başarıyla bitirmiş ve Diyetisyen unvanı almıştır. Dyt. Serap AKDAĞ, henüz öğrenciyken pek çok kurumda staj yapmış ve mesleki deneyim kazanmaya başlamıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi merkez mutfağı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji - Nefroloji- Kardiyoloji-Gastroenteroloji - Kardiyoloji klinikleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji kliniği, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi staj yapma imkanı bulduğu Türkiye'nin önemli kurumlarındandır. Balçova TSM, Menderes TSM ve İzmir Özel Hayat Hastanesi'nde başta diyabet ve obezite ol ...

Etiketler
Tarçının faydaları
Dyt. Serap Akdağ
Dyt. Serap Akdağ
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube