Heyecanla beklenen yaz tatili sonunda geldi..

Heyecanla beklenen yaz tatili sonunda geldi..

Çocuklar Yaz Tatilini Nasıl Geçirmeli?

Çocukların heyecanla beklediği yaz tatili sonunda geldi. Bazı aileler tatil beldelerine ya da aile büyüklerinin bulunduğu memlekete giderek ortam değiştirecekken; bir grup aile de herhangi bir tatile çıkamayacak. Yahut çok kısa bir zaman mekân değişikliği söz konusu olacak. Peki, koca bir yaz tatili, neler yapılabilir?

­

Çocuğunuzla Birlikte Vakit Geçirmeye Özen Gösterin;

­

Okul dönemlerinde dersler, sınavlar, ödevler nedeniyle çocuğunuzla birlikte geçireceğiniz zamanlar genellikle sınırlı. Tatil dönemleri ise çocuklarınızla birlikte vakit geçirmek, onları daha iyi tanımak ve paylaşımda bulunmak için çok iyi bir fırsat. Bu zaman dilimini birlikte geçirmek için planlayabilirsiniz. Hem sizin hem de çocuğunuzun keyif alacağı gezi ya da etkinlikler( birlikte yürüyüş yapma, birlikte bisiklete binme, yeni yerler keşfetmek, yüzme vb. ) planlayabilirsiniz. Tabiki bu programları çocuğunuzla birlikte hazırlamalısınız.

Çocuğunuzla Sosyal Aktivite Planı Yapın;

Tatil boyunca çocuğunuz tüm gün boş olacağı için, yaşına uygun planlayacağınız sosyal aktiviteler çocuğunuzun sıkılmasını engelleyeceği gibi keyifli vakit geçirmesini de sağlayacaktır. Yaz okulları, öğrenci kampları, yüzme vb. spor etkinlikleri çocuğunuzun tatil dönemini yararlı bir şekilde değerlendirmesinde fırsat sunacaktır. Çocuklarınızı bu aktivitelere yönlendirirken onların da görüşlerini alın ve onlara sunduğunuz etkinlikler hakkında tercih yapma hakkı verin. Çocuğunuza sunacağınız bu programlar ile çocuğunuzun iyi vakit geçirmesini sağlayacağınız gibi, yaşıtlarıyla birlikte sosyalleşmesine de katkıda bulunacaktır. Üstelik bu tarz fiziksel aktivitelerin olduğu programlar çocuğunuzun internet başında uzun saatler geçirmesini engelleyecek.

Aile Bağlarını Güçlendirmek İçin Ziyaretler Yapın;

Haftada birkaç gün mutlaka birlikte zaman geçirin. Aile bağlarının pekiştirilmesi için geniş aile olarak tanımlanan büyükanne, büyükbaba, hala, teyze, amca, dayı, yeğen, kuzen v.b. yakınlarla paylaşmak amacıyla ziyaretler düzenlenebilir. Şehir veya memleket dışında yaşayan yakın akrabalarla görüşmek için düzenlenen geziler, geniş aileyle kaynaşma fırsatı sundukları gibi, aile bireylerine doğdukları, büyüdükleri yerleri görme, anılarını tazeleme ve paylaşma olanağı da sağlarlar.

Tatiller çocukların daha serbest oldukları bir dönemdir; fakat belli kuralların korunması çok önemlidir. Çocukların çok geç saatlerde yatmaması uyku düzenlerine dikkat edilmesi, okuma alışkanlıklarını devam ettirmeleri ve en önemlisi uzun saatler televizyon ve internet başında kalmamalarına çok dikkat edilmelidir.

Tüm çocuklara yaşıtlarıyla doyasıya zaman geçireceği, bol sosyal aktiviteli keyifli tatiller..

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Yekta Korkmaz

Uzm. Psk. Yekta Korkmaz, lise öğreniminin ardından 2007 yılında Ufuk Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ne başlamış, 2012'de başarı ile tamamlayarak psikolog unvanını almıştır. İhtisasını 2012-2014 yılları arasında Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde Klinik Psikoloji alanında tamamlamıştır.  Kemik iliği nakli psikolojik danışmanlık organ nakli psikolojik danışmanlık bireysel danışmanlık, internet bağımlılığı, depresyon,  kayıp ve yas, OKB, çocuk ve ergen danışmanlığı, problemli internet kullanımı – internet bağımlılığı okul ve aile ile ilgili sorunlar, davranış ve uyum problemleri, gelişimsel problemler, sınav kaygısı, depresyon, utangaçlık, korku ve fobiler, tırnak yeme, parmak emme, dikkat eksikliği/hiperaktivite, yeme bozuklukları, dil ve konuşma bozuklukları, travmalar, uyku sorunları, tuvalet eğitimi, kardeş kıskançlığı, takıntılar uzmanlı ...

Etiketler
Psikolojik
Uzm. Psk. Yekta Korkmaz
Uzm. Psk. Yekta Korkmaz
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube