Her yüz kişiden biri ya da beşi huzursuz bacak sendromu rahatsızlığı çekiyor..

Her yüz kişiden biri ya da beşi huzursuz bacak sendromu rahatsızlığı çekiyor..

Huzursuz Bacak Sendromu (HBS),  uykudayken, otururken, yatar pozisyondayken bacaklarda hissedilen huzursuzluk, hareket ettirme ihtiyacı, uyuşma, karıncalanma gibi çoğunlukla tam olarak tanımlanamayan şikayetler yaratan bir rahatsızlıktır."Bacaklarım karıncalanıyor", "bacaklarım yanıyor",   “bacaklarım çekiliyor”, “bacaklarım atıyor” gibi cümlelerle yaşadığı sıkıntıyı anlatmaya çalışan hastaların her biri başka türlü tarif eder sıkıntısını...

Bacaklardaki rahatsız edici his nedeniyle bacakların hareket ettirilmesi isteği, oturma ya da uzanma gibi istirahat zamanlarında ortaya çıkar. Ya da gece uyumak için yatağa girildiğinde.. 

Bacaklardaki huzursuzluk, yanma, karıncalanma hissi, hareket ettirme ihtiyacı yüzünden hastalar bir türlü uykuya dalamaz, ayaklarını sürekli hareket ettirmek, yataklarından kalkıp dolaşmak isterler.. Ayaklarını soğuk suya tutarak, masaj yaparak, kalkıp kısa süre yürüyerek, ayaklarını gererek "anlık" olarak kısmen ya da tamamen düzelme sağlanabilir. Ama kısa bir süre sonra huzursuzluk tekrar başlar. 

HBS hastaları, TV seyrederken, misafirliğe gittiklerinde, uçak/otobüs yolculuklarında, sinema/tiyatro/konser süreleri boyunca aynı pozisyonda oturamazlar. Bir türlü uykuya geçemeyen, uykusunda bile istemsiz bacak hareketleri devam eden Huzursuz Bacak Sendromu hastalarının yaşam kaliteleri bu yüzden olumsuz olarak etkilenir. Ağrının hareketle azalması ve istirahat ile tekrardan başlaması HBS hastalığının "ayırıcı" özelliğidir. 

Genellikle ailede başka kişilerde de görülür. Her üç hastanın birinde HBS genetiktir. Kronik ilerleyici gidiş ve/veya periyodik kötüleşmeler saptanmıştır. Demir eksikliği (kansızlık), şeker hastalığı, böbrek hastalıkları, sinir sistemi hasarlarında, gebelikte görülse de hastaların yüzde doksan beşinde temel bir neden bulunamamaktadır. Romatizmalı hastalıklarla karıştırıldığı çok olur. Bu yüzden teşhisi bazen uzun sürebilmektedir. 

HBS, her yüz kişiden birinde - beşinde rastlanacak kadar sık görülen bir rahatsızlıktır. İleri yaşla birlikte, daha sık rastlanmaktadır. Altta yatan bir neden varsa (kansızlık, şeker hastalığı gibi) öncelikle onun tedavisi gerekmektedir. Sebebi belirsiz olan durumlarda ilaç tedavisi uygulanabilir. 

Huzursuz Bacak Sendromu'nun Biorezonans ile tedavisi mümkün

HBS hastalarının büyük çoğunluğunda tetkikler buğday alerjisi saptamaktadır. Maskeli alerji sınıfına giren buğday alerjisi tedavisi sonunda huzursuz bacak sendromu da şaşırtıcı bir hızla ortadan kalkmaktadır.

HBS’nin Biorezonans ile tedavisi majör allergenlerin (buğday, süt, yumurta, şeker..), ağır metallerin (kurşun, civa, teflon..), manyetik alan kirliliğinin (cep telefonları, bilgisayarlar..) ve vücuttaki enerji akışı blokajlarının tespit ve terapisinden ibarettir. Hastalara çıplak ayakla her gün 10 dakika toprağa temas etmesi önerilmektedir. 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hasan İlkehan

Op. Dr. Hasan İLKEHAN, lisans öncesi eğitimlerinin ardından Hacettepe Üniveristesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Çocuk Cerrahisi üzerine yapmıştır. 25 yıl kadar uzun bir süre boyunca Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi', İnönü Üniversitesi Hastanesi, İngiltere Sheffield Children's Hospital, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi, Fatih Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi sağlık alanında önde gelen kurumlarda görev yapmış olan Op. Dr. Hasan İLKEHAN, 2006 yılından beri Alternatif Tıp alanında araştırmalar yapmakta olup 2008 yılı itibariyle "Geleceğin tıbbı" olarak nitelendirilen Biorezonans uygulamalarına başlamıştır. Kendisi halen uluslararası eğitim ve konferanslarına katılmaya devam ettiği ...

Etiketler
Huzursuz bacak sendromu (hbs)
Op. Dr. Hasan İlkehan
Op. Dr. Hasan İlkehan
İstanbul -
Facebook Twitter Instagram Youtube