Hamurlu besinler peşinizi bırakmıyor mu ?

Hamurlu besinler peşinizi bırakmıyor mu ?

Tatlılar ve hamur işlerine düşkünlük hipoglisemi atakları nedeniyle olabilir.

İnsülin direnci gelişen kişiler genelde unlu ve şekerli besinler yediklerinde mutlu olurlar.
Bu durum kısır döngüdür ve bağımlılık geliştirir. Çocuklara özellikle okulda ara öğünde tüketmeleri için ailelerin devamlı hamurlu besinleri vermeleri çocuklarda bunun alışkanlığa dönüşmesine katkı sağlamaktadır. Küçük yaşlardan itibaren hamurlu besinleri tercih etmemeyi öğrenmek ailenin bu konudaki tutumu ile yakından ilgilidir. İnsülin direnci sorunun çocukluk çağında da sık görülmesinin sebepleri arasında yanlış besin tercihleri, derslere ağırlık verilip sporun aksatılması, bilgisayar ve tablet ile uzun vakit geçirilmesi sayılabilir. 

Özellikle bel çevresi yağlanması yaşıyorsanız risk altında olduğunuzu unutmayın.
İnsülin direncinin tedavisi ancak, Endokrinolog tarafından tavsiye edilen ilaçlar, Diyet Uzmanının organize ettiği bir diyet programı ve egzersiz ile yoluna sokulabilir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Gülden Cinasal Demir

Uzm. Dyt. Gülden DEMİR, 1976 yılında İskenderun'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı lisans eğitimini 1998 yılında tamamlayarak Diyetisyen unvanı almıştır. 2001 yılında ise yine Hacettepe Üniversitesi'nden  klinik diyetisyenliği alanında lisans üstü derecesini almıştır.

Mezuniyetinin ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 1 yıl süreyle, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ise 16 yıl süreyle akademik ve klinik çalışmalarda bulunmuş olan Uzm. Dyt. Gülden DEMİR, mesleki çalışmalarına şu anda Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı eşi Dr. Yücel Demir ile birlikte Ankara'da bulunan özel kliniğinde devam etmektedir.

Etiketler
Sağlıklı besinler
Uzm. Dyt. Gülden Cinasal Demir
Uzm. Dyt. Gülden Cinasal Demir
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube