Hamile miyim acaba ?

Hamile miyim acaba ?

Bazı kadınlar, hamileliğin daha geç dönemlerine kadar hiçbir belirti yaşamayabilir veya yaşadığı belirtileri adet dönemi öncesi belirtilerle karıştırabilir. Dolayısıyla aşağıdaki belirtileri yaşamıyor olmanız, hamile olmadığınız anlamına gelmez. Aynı şekilde bu belirtilerden bir veya daha fazlasına sahip olmanız da kesin olarak hamile olduğunuzu göstermez.

Hamile olup olmadığınızı anlamanın en kesin yolu elbette BETAHCG testi (gebelik testi) yaptırmaktır. Aşağıdaki erken belirtiler, özellikle adet gecikmesi ile birlikte, test yaptırmanız için size ipucu verebilir.
Gebeliğin erken belirtileri : ‘

* HALSİZLİK , YORGUNLUK
* UYKUYA DÜŞKÜNLÜK
* MEMELERDE BÜYÜME , HASSASİYET
* MİDE BULANTISI KUSMA
* SIK İDRARA ÇIKMA * İŞTAHIN AÇILMASI VEYA BAZI YİYECEKLERDEN TİKSİNME
* BAŞ DÖNMELERİ
* RUH HALİNDE OLUŞAN DEĞİŞİKLİKLER
* LEKELENME ( Yerleşme Kanaması ) .

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Meral Budunoğlu

Op.Dr Meral BUDUNOĞLU, 1966 yılında doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakultesi'nde tıp eğitimine başlamıştır. 1992 yılında eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2009 yılında tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

İnfertilite ve IVF (tüp bebek ) özel eğitimi verilen kurstan IVF sertifikaları olan Op.Dr Meral BUDUNOĞLU, evli ve iki çocuk annesidir.


 

Etiketler
Hamilemiyim
Op. Dr. Meral Budunoğlu
Op. Dr. Meral Budunoğlu
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube