Güncel zayıflama ürünleri ile ilgili yanlışlar

Güncel zayıflama ürünleri ile ilgili yanlışlar

 

Günümüzde ZAYIFLAMA AMACIYLA eczanede veya eczane dışında (aktarlar-lokman hekim adıyla veya internet sitesi) satışa sunulan zayıflama tabletleri veya beslenme destekleri ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda;"Deniz üzümü(Ephedra)" nın tek başına veya Kafein ile birlikte kullanımının BELİRGİN BİR KİLO VERİMİNE YOL AÇMADIĞI şeklinde sonuçlar elde edilmiştir.

Çok belirgin olmayan bu etkilerinin yanında Ephedrin'in Kalp hızını, kan basıncını ve termojenezi arttırdığı belirtilmektedir.

Bazı ülkelerde obezite tedavisi amacıyla pazara sunulan Ephedra ürünlerinin 2002 yılında bu bitkinin hipertansiyon, taşikardi,kalp krizi, aritmi, felç, psikoz ve ölüme kadar varan sonuçları nedeniyle uygulamadan kaldırılmıştır.

Bunun gibi birçok bitkiler ve/veya gıda takviyeleri adı altnda uygulanan tüm ürünlerin zayıflamaya direkt etkilerinin olmadığı ve aslında sağlıklı vücut ağırlığına ulaşmamızın soframızda zaten var olan ve ilave etmemize gerek kalmaksızın yeterli ve dengeli beslenme ile sağlayabileceğimiz besinlerle DOĞRUDAN VE ZAHMETSİZ olarak ulaşabileceğimiz bilimsel olarak da kanıtlanmış durumdadır...

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Seçil Ünal Eşingen

Uzm.Dyt Seçil Ünal Eşingen, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak 2009 yılında Diyetisyen unvanı almıştır. Gazi Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine başlamış ve 2015 yılında bu eğitimini de tamamlayarak Uzman Diyetisyen unvanının sahibi olmuştur. 

Mesleki çalışmalarına DiyetSeç Bireysel ve Kurumsal Diyet Danışmanlık Merkezi'nde devam etmektedir.

Uzm. Dyt. Seçil Ünal Eşingen
Uzm. Dyt. Seçil Ünal Eşingen
Muğla - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube