Gummy smile (dişetlerinin fazla görünmesi) ve pembe estetik tedavisi

Gummy smile (dişetlerinin fazla görünmesi) ve pembe estetik tedavisi

Estetik diş hekimliğinde gülüş tasarımı bir bütün olarak değerlendirilmektedir. Diş eti estetiği de bu bütünün önemli bir parçasıdır. Dişlerin bir veya bir kaçının daha küçük, kısa görünmesi,güldüğünde diş etlerinin çok fazla görünmesi (gummy smile) beğenilmiyor. Diş etleri çok fazla görünen bireylerde(gummy smile) özellikle şu problemlerle karşılaşıyoruz. Gülümseme sırasında hasta görüntüsünden rahatsız oluyor. Özellikle fotoğraf çekiminde, toplum içerisinde gülme sırasında eliyle ağzını kapatıyor. Gülümserken kendini kısıtlıyor.

Tedavi süreci nasıl işliyor?

Öncelikle hastadan işlem öncesi fotoğraf alınarak bu fotoğraflar üzerinde pembe estetik (diş eti estetiği) için dijital tasarım yapılmalıdır. Diş hekimi tarafından diş eti cep miktarı ölçülerek genişletilebilecek diş eti miktarı belirleniyor. Dijital ortamda diş etleri bu seviyeye getirildiğinde nasıl bir görüntü oluşacağı hastaya önceden gösterilebilmektedir.

Tek seansta lokal anestezi altında yapılan diş eti estetiği(pembe estetik) tedavisiyle yaklaşık 15 dakika içerisinde diş etleri daha az görünür hale getirilirken dişlerde daha büyük ve simetrik bir görünüm sağlanıyor.

Gummy smile tedavisinde botox

Son zamanlarda sıkça uygulanan ve hastalar tarafından sorulan tedavi çeşitlerinden biri oldu.

Gülme esnasında üst dudak bir miktar yukarıya kalkmaktadır. Ancak bazı hastalarda dudak normalden fazla yukarı kalkarak üst çenede diş etlerinin çok fazla görünmesine (gummy smile) neden olmaktadır. Botox ile dudağı yukarı çeken bu kasın etkisi azaltılarak gummy smile tedavisi yapılmaktadır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Elif Beycan Şen

Dt. Elif BEYCAN ŞEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2011-2016 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları”, “GC Kompozit Lamina Teknikleri”, “Facial Aesthetics” , “Modern Ways of Restoration Materials”, “Botulinum Toxin Temel İleri Düzey”, “Uygulamalı Temel İmplantoloji”, “All on 4 Konsepti”, “Nobel Biocare Sempozyumu”, “Modern Ways of Implantology”, “İleri Cerrahi” kurs ve sertifika programlarını başarıyla tamamlamış olan Dt. Elif BEYCAN ŞEN, ''Estetik Diş Hekimliği” , “Gülüş Tasarımı”, “Laminate Veneer” ve “İmplantoloji” üzerine yoğun çalışmalar yapmaktadır. Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dt. Elif Beycan Şen
Dt. Elif Beycan Şen
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube