Gülüş estetiği (smile design)

Gülüş estetiği (smile design)

Dişlerdeki renk ve şekil bozuklukları bireyde psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere neden olabilir. Diş hekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle pek çok şekil, renk ve pozisyon bozuklukları rahatlıkla çözümlenebilmektedir. Gülüş Tasarımı işte burada çok önemli bir işlevi üstlenmektedir.

Gülüş Tasarımı Nedir?

Gülüş tasarımı, hekimlik ve sanatın birlikte uygulanarak, size özel ideal gülüşünüzü yenilemektir. Sizin bir takım kişisel istekleriniz ile sağlık ve doğallığı da birleştirerek sağlıklı bir gülüşü planlamaktır.

Size yakışan estetik gülüş ifadesini belirlerken diğer faktörler: Yüz Hatlarınız, Cinsiyetiniz , Yaşınız ,Gülüş simetrisi , Dişlerinizin sıralanışı ve renkleri, Dudaklarınız ,Dişetleriniz

Gülüş tasarımına ilk önce yüz hattınızın hangi geometrik şekle uyduğu tespit edilerek başlanır. Kişinin yüzündeki hatlar dişin hangi formda seçilmesi gerektiğinin şifrelerini içerir. Aşağıda belli başlı yüz şekilleri ve bunlara uygun diş formları görülmektedir:

Erkek ve kadın anatomisi birbirinden farklıdır. Erkeklerde yüz hatları daha keskin ve belirgindir. Alın burun, çene ucu orantısı kadın yüzüyle farklılıklar gösterir. Kadınlarda geçişler daha yumuşak burun ve kaş kemerleri daha siliktir. Dişlerde de aynı paralellik vardır.

Kadınlarda Estetik Gülüş : Dişlerin köşeleri daha yumuşak döner, Gülme hattı yukarı doğru kavislidir, Ortadaki iki diş yandaki dişlerden biraz daha uzundur, Komşu dişlerin köşeleri arasında minik aralıklar vardır.

Erkeklerde Estetik Gülüş : Komşu dişler daha düz bir hatta birleşirler, Dişlerin hatları daha belirgindir, Gülme hattı daha düzdür.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Çağrı Can

Uzm. Dr. Dt. Çağrı CAN 18 Nisan 1983 tarihinde Ankara'da doğmuştur. Orta ve lise öğrenimini Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2006 yılında tamamlayarak Diş Hekimi ünvanı almıştır. Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Askerlik görevini Diş Tabip Teğmen olarak tamamlamış ve Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda doktora programına başlamıştır. 2010-2011 yılları arasında İtalya, Univarsita Degli Studi di Firenze, Diş Hekimliği Fakültesi'nde misafir olarak bulunmuştur. 2012 yılında ise doktora tezini vererek Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı ünvanını almıştır.  Dr.Dt. Çağrı CAN, çok sayıda yurtiçi-yurtdışı kongre ve sempozyumlara katılmış ve klinik çalışmalar yapmıştır. Akademik ve bi ...

Etiketler
Gülüş estetiği hakkında
Uzm. Dr. Dt. Çağrı Can
Uzm. Dr. Dt. Çağrı Can
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube