Göz kapağı estetiği neden yapılır

Göz kapağı estetiği neden yapılır

İnsanlar arası sosyal iletişim göz temasıyla başlar.

Karşımızdaki kişi ile ilgili ilk izlenimlerimiz onun bakışları ile şekillenir. Bu nedenle etkileyici bir bakış, sosyal iletişimde anahtar bir rol oynar.

Yüz yaşlanmasının kendini ilk belli ettiği bölgelerden birisi göz çevresidir. Üst göz kapaklarında oluşan cilt fazlalıkları, yağ birikimleri ve alt göz kapaklarında oluşan torbalanmalar göz çevresindeki yaşlanmanın en sık görülen belirtileridir.

Bu problemler her ne kadar basitmiş gibi görünse de üst ve alt göz kapaklarının hassas ve karmaşık anatomik yapısından ötürü çok dikkatli inceleme gerektirirler, ve çözüm yöntemleri de bir o kadar hassastır.

Kabaca, üst göz kapağına yönelik estetik operasyonlar fazla olan cildin alınması ve eğer varsa yağ fıtıklaşmalarının düzeltilmesi şeklindedir. Alt göz kapağında ise problem çoğu zaman yağ dokusunun önünde bariyer görevi gören çeşitli anatomik yapıların zayıflayarak bu zayıf noktalardan torbalanmalar olması şeklindedir.

Ayrıca, bahsedilen yağ dokusu miktarının olması gerekenden az ya da fazla olması da mümkündür. Düzeltme operasyonlarında temel amaçlar, yağ dokusunun korunarak fazla olan noktadan eksik olan bölgeye doğru yeniden yayılması ve zayıflayan anatomik bariyerlerin kuvvetlendirilmesidir.

Göz kapağı operasyonları çoğu zaman lokal anesteziyle veya sedasyon adı verilen hafif bir anestezi yöntemiyle yapılır. Yarım saat ile 2 saat arasında değişen operasyon süreleri yapılacak işin detaylarına göre şekillenir.

Genellikle hastane yatışı gerektirmeyen göz kapağı operasyonlarından sonra yaklaşık 1 hafta süren göz çevresi morlukları ve şişlikler olağandır. Ancak hasta 3-4 gün içerisinde normal hayatına döner. Göz kapağı cildinin üstün iyileşme kapasitesinden ötürü bu bölgede yara izi problemi de yaşanmaz.

Göz kapağı operasyonları tek başına, veya yüz germe, kaş kaldırma, boyun germe gibi işlemlerle kombine olarak uygulanabilir. İyileşme süreci diğer estetik operasyonlara göre nispeten kısa olup, çoğu hastada 1-2 ay içerisinde beklenen sonuçlar ortaya çıkar.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Metin Kerem

Op. Dr. Metin KEREM, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1995 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, 2002 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlamış ve bu süre içerisinde özel bir estetik cerrahi kliniği'nde, gönüllü cerrahi asistans yapmaya başlamıştır. İhtisas süresince estetik, rekonstrüktif cerrahi ve el cerrahisi ile ilgili çok sayıda operasyon gerçekleştiren Op. Dr. Metin KEREM, 2007 Haziran ayı itibarıyla ihtisasını tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  Mecburi hizmetini Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapmış ve bu bölgeye ilk ayak basan estetik - plastik cerrahi uzmanı olduğu için bu kurumda plastik cerrahiye yönelik alt yapıyı kurmu ...

Etiketler
Göz kapağı estetiği nedir
Op. Dr. Metin Kerem
Op. Dr. Metin Kerem
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube