Göğüsler bayanlar için vücudun çok önemli bir bölümüdür

Göğüsler bayanlar için vücudun çok önemli bir bölümüdür
 
Göğüsler bayanlar için vücudun çok önemli bir bölümüdür. Estetik olarak göğüslerin büyüklüğünün genel vücut yapısı ile uyumlu olması, dik ve formda durması istenir. Bu, bayanların vücut algılarını olumlu etkileyerek, kendilerine güvenli olmalarını sağlar.

Genç yaşlarda göğüslerle ilgili en fazla karşılaşılan estetik sorun , küçük göğüslerdir. Kişinin boyu ve kilosu ile orantısız olacak şekilde az gelişen göğüsler, genç hanımlarda kıyafet seçiminde sorunlar yaratır. Bu şekilde normalden küçük olan göğüslerin protez kullanılarak büyütülmesi mümkündür. Bu ameliyatların avantajı meme dokusuna zarar vermeden protezlerin yerleştirilebilmesidir. Böylece ileri yaşlarda gebelik ve emzirme ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaz. Protezler meme dokusu arkasına ya da kas arkasına yerleştirilebilir. Meme büyüklüğüne, görüşme sırasında göğüs yapısı ve kişinin beklentileri gözönüne alınarak karar verilir. Amaç vücut yapısına, göğüs kafesine uygun büyüklüğün ve görünümün elde edilmesidir. Ameliyattan sonra birkaç gün kol hareketleri ile ağrı olabilir. Ortalama bir haftada iyileşme sağlanır.

Göğüslerle ilgili bir başka estetik sorun büyük göğüslerdir. Aslında bu durum estetik sorunların yanısıra sağlık sorunları da oluşturmaktadır. Omuz, sırt ağrıları, duruş bozuklukları, göğüsler altında pişikler meydana gelmektedir. Çeşitli tekniklerle büyük göğüslerin küçültülmesi mümkündür. Özellikle süt kanallarının meme başı ile bağlantısının korunduğu yöntemler tercih edilmektedir. Böylece daha sonraki dönemlerde gebelik ve emzirme ile ilgili sorunlar oluşmaz. Büyük göğüsler küçültülürken, kişinin beklentisi, genel vücut yapısı, boy-kilo oranı, göğüs kafesinin yapısı gözönüne alınarak ameliyat sonu boyutuna karar verilir. Bu ameliyatlar 18 yaşından itibaren yapılabilmektedir. 

Doğum yapmış ya da aşırı kilo alıp vermiş bayanlarda göğüslerde sarkmalar meydana gelebilir. Bu durumda göğüs dikleştirme ameliyatları yapılması uygundur. Göğüslerin büyüklüğü korunarak, olması gereken yere taşınır, sıkılaştırılır. Bu ameliyatlarda ortalama birkaç günde normal günlük yaşantıya dönülebilir. Eğer sarkma miktarı çok değilse protez kullanılarak dikleştirme sağlanabilir.

Estetik göğüs ameliyatları günümüzde yaygın olarak yapılan cerrahi uygulamalar arasına girmiştir. Bilgiye ulaşımın kolaylaşması, sonuçların görülmesi kişilerin bilinçlenmesini arttıran faktörlerdir. Bu durum estetik kaygıların, sağlık sorunlarının ve kişisel algının birleştirilerek bir değerlendirme yapılmasını sağlar. Gittikçe artan oranlarda estetik göğüs ameliyatı talebi olmaktadır. Böylelikle bu ameliyatlar estetik cerrahinin en çok ilgi gören bölümlerinden birini oluşturmaktadır.   

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Tuba Erdoğan

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Tuba Erdoğan
Op. Dr. Tuba Erdoğan
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube