Göğüs büyütme operasyonu

Göğüs büyütme operasyonu

Meme büyütme ameliyatlarında meme dokusunu taklit etmek amacıyla silikon protezler kullanılmaktadır. Meme dokusu veya kas altına yerleştirilen bu protezler yardımı ile, memede istenilen büyüklük ve form elde edilir.

Operasyon Öncesi:

Hastanın meme ve yağ dokusu miktarı, şekli ve meme-vücut ölçüleri göz önüne alınarak meme büyütme ameliyatında planlama yapılır. Hastanın bireysel özelliklerine göre yapılan bu planlama sonrasında hangi tip ve boyutta protezin daha uygun olduğuna karar verilir. Protezin yerleşiminde izlenen tekniğe bağlı olarak, meme başının çevresinde, kol altında veya memenin alt kısmında kısa bir iz kalacaktır.

Operasyon:

Meme büyütme ameliyatı bir kesi yapılarak meme dokusu arkasına silikon implantın yerleştirilmesi işlemidir. Kesi, 3,5-4 cm. civarında olup, 3 yerden yapılabilir: koltuk altı çizgisi, meme ucunun alt kısmında kahverengi ve beyazın birleşim yeri ya da memenin alt kıvrımıdır. Açılan kesinin ardından silikon implant 3 ayrı noktaya konulabilir: meme dokusu altı, göğüs kasını örten zarı hemen altı (subfascial- fasya altı) veya kasın arkasıdır (submuscular- kas altı).

Hangi Tip Protez?

Kullanılacak olan silikon tipi çok çeşitlidir:

Şekline göre: az önce yukarıda da bahsettiğimiz damla (anatomik), yuvarlak (round)

Yüzey yapısına göre: pürtüklü yüzeyli (textured), düz yüzeyli (smooth)

Yüksekliğine (projeksiyon) göre: yayvan (low profile), orta çıkıntılı (moderate), ileri çıkıntılı (high profile) ve çok ileri çıkıntılı (very high profile)

- İçeriğine göre: koheziv (cohesive) jel, serum fizyolojikli protezler kullanılabilir.

Yuvarlak protezler, üst kısmı daha boş olan göğüslerde tercih edilir. Üst kısmında yeterince doku bulunan göğüslerin ise sadece orta kısmının dolgunlaştırılması yeterli olabilir. Meme dokusu az olanlarda doğal bir görüntü için üst kısmı daha az aşağıya doğru eğimli olan ve indikçe daha büyüyen damla şeklindeki protezler seçenekler arasındadır. Bu protezler, yumuşak bir açı yaratmak için idealdir.

Kesi yeri, silikon lokasyonu ve kullanılacak olan silikon tipi her hastada farklılık arz etmektedir. Yapılan muayenenin ardından, vücudunuz için en doğru olan yöntemi ve silikon türü, istek ve beklentilerinizi göz önüne alarak size önerecektir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Çağrı Sade

Etiketler
Meme büyütme ameliyatı
Op. Dr. Çağrı Sade
Op. Dr. Çağrı Sade
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube