Göğüs büyütme ameliyatı nedir ?

Göğüs büyütme ameliyatı nedir ?

Göğüs yapısındaki eksiklik, yetersizlik veya deformiteler kadının kendine güvenini, fiziksel vücut algısını ve “dişilik hissi”ni bozarak
ruh hali üzerinde olumsuz etkiler yaratmaktadır.

Silikon Protezler ile Gögüs (Meme) Büyütme

Hacmi normalden küçük olan göğüsler için göğüs büyütme işlemi günümüzde temel olarak silikon protezlerle yapılmaktadır.

Göğüse yağ enjeksiyonu yapmak da bir alternatif yöntem olarak kabul edilmekle birlikte çoğu hasta protez uygulamasına daha uygun görülmektedir.

Silikon Protez Çeşitleri

Meme protezleri çok çeşitli ölçü ve biçimlerde olabilmektedir. Yuvarlak, damla, yüksek profilli, düşük profilli, düz yüzeyli, pürtüklü yüzeyli, kas üstü, kas altı vs. pekçok değişik seçenek hasta için kafa karıştırıcı olmaktadır. Bu seçimi en doğru yapacak kişi hiç şüphesiz hastayı dinleyip muayene eden bir plastik cerrah olacaktır. Hasta istekleri ve vücut özellikleri doğrultusunda, doğallık sınırlarını çok fazla zorlamadan yapılacak bir operasyon, hastayı en mutlu eden sonuçları verecektir.

Silikon Protez Ameliyatı ne kadar sürer ?

Meme protezi yerleştirilmesi çoğu zaman 1 saatten kısa süren bir işlemdir.

Ameliyat sonrası ne zaman taburcu olunur?

Aynı gün ya da ertesi sabah hastaneden taburcu edilen hasta
birkaç gün içinde işine dönebilir.

İlk günlerde ödeme bağlı olarak göğüsler gergin ve “yapay” görünür, ancak haftalar içerisinde bu görünüm yerini memenin doğal yumuşaklığına bırakır.

Meme protezleri meme dokusunun altına, veya alttaki kasın altına yerleştirilmektedir. Her iki durumda da protez memenin içinde değildir. Bu sebeple protez uygulamasının hamilelik, emzirme gibi süreçler üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Silikon meme protezlerinin kanser veya benzeri bir hastalıkla ilgili hiçbir tehdit oluşturmadığı yapılan çok sayıda bilimsel çalışma ile kesin olarak ispatlanmıştır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Metin Kerem

Op. Dr. Metin KEREM, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 1995 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, 2002 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başlamış ve bu süre içerisinde özel bir estetik cerrahi kliniği'nde, gönüllü cerrahi asistans yapmaya başlamıştır. İhtisas süresince estetik, rekonstrüktif cerrahi ve el cerrahisi ile ilgili çok sayıda operasyon gerçekleştiren Op. Dr. Metin KEREM, 2007 Haziran ayı itibarıyla ihtisasını tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.  Mecburi hizmetini Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapmış ve bu bölgeye ilk ayak basan estetik - plastik cerrahi uzmanı olduğu için bu kurumda plastik cerrahiye yönelik alt yapıyı kurmu ...

Etiketler
Göğüs büyütme
Op. Dr. Metin Kerem
Op. Dr. Metin Kerem
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube