Gıdı estetiği!

Gıdı estetiği!

Yirmili yaşlarda gıdı problemi olarak sadece yağ birikmesi kişiyi rahatsız edebilir. Eğer hızlı kilo alıp verme gibi bir durum varsa 30’lu yaşlardan sonra deride gevşeklik de kişiyi rahatsız etmeye başlayabilir. Genelde gıdı bölgesindeki problemler 40’ lı yaşlardan sonra daha belirgin olmaya başlar.

Eğer yaşınız genç ise…

Erken yaşlarda sadece yağ birikmesi olur. Eğer deride gevşeklik belirgin değilse “Gıdı Liposuction” ı en ideal çözümdür. Son zamanlarda lazer lipoliz veya radyofrekans yardımıyla liposuction bir miktar derinin de gerilmesini sağladığı için tercih edilebilmektedir.

AVANTAJI: Bu şekilde minik bir veya iki kesi ile izsiz son derece iyi sonuçlar alınabilmektedir.

İleri yaşta ne yapılmalı?

Daha ileri yaşlarda yağ birikmesi ve deride gevşeklik olması halinde ise “Gıdı Liposuction” ı tek başına yeterli olmayabilir. Az miktarda deri gevşekliği de varsa kulak arkasına yapılan 1-2 cm’lik kesilerle yapılan boyun askısı iyi sonuç verir.Deri gevşekliği belirgin ise kulak meesinin önünden başlayıp, kulak arkasından devam edip saçlı deride biten 5-6 cm’lik kesiye boyun germe operasyonu çok iyi sonuç vermektedir.

AVANTAJI: Hem fazla yağın alınması hem de germe yapıldığı için hasta memnuniyeti genel anlamda çok iyidir. İzler de saklanabildiği için hiç sorun olmaz.

Botoks da etkili oluyor..

Deride sadece kırışıklık varsa bölge derisinin ilaç kremlerle aktivasynu, beraber non-ablatif lazer ( lazer sonrası aynı gün normal hayata dönülebilmesi ) veya akıllı IPL tedavisi iyi sonuçlar vermektedir. Bu tedavilere ek olarak derin asit peelingler, ablatif lazerler, fraksiyonel lazerler kullanılabilir. Ancak kalıcı iz kalmaması için söz konusu yöntemleri, mutlaka deneyimli doktorların uygulaması gerekir. Botoks uygulamaları  gıdı bölgesinde uygun hastalarda ( Özellikle orta hatta kas hareketleri nedeniyle oluşan kırışıklarda) çok iyi bir seçenek olabilir.

AVANTAJI: Cerrahi ( ameliyat )  olmaması en önemli avantajdır.

Germe ameliyatlarında ise iz kalmaz, %90’ ı kulak arkasındadır. İyi bir planlama sayesinde hastalar izlerden şikayetçi olmazlar.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Mustafa Şengezer

Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, 1951 yılında Niğde’de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini Konya Maarif Koleji'nde bitirmiştir. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1978 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Gülhane Askeri Tıp Akademisi Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda ve Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda tamamlamıştır. Ardından GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda sırasıyla Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörlük Akademik unvanlarını almıştır. Uzun yıllar GATA Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürdükten sonra yaklaşık 7 yıl önce bu görevinden ayrılan Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, halen muayenehanesinde serbest hekim olarak mesleki çalışmalarını sürdürmektedir. Prof. Dr. Mustafa ŞENGEZER, akademik kariyeri esnasında 2 yıl süreyle Amerika’da Kentucky Üniversi ...

Etiketler
Gıdı estetiği
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Prof. Dr. Mustafa Şengezer
Ankara - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube